Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VALGRIND - itt az olasz death metal-trió új száma, a 'Divination – Marked By The Unknown'!

2020-07-15
Negyedik sorlemezét adja ki az olasz death metalista Valgrind zenekar. A 'Condemnation' című album július 27-én jelenik meg, a Memento Mori kiadó jóvoltából.

A Valgrind zenekar 1993-ban jött létre, eredetileg Necrospell néven. Ez egy underground death / black metal-projekt volt, ami azóta kultikussá vált. A Valgrind a kezdetekben négy demót adott ki, melyek révén behatárolták új stílusukat, ami alapvetően a klasszikus death metal (pl. Morbid Angel, Pestilence, Death, Nocturnus, Possessed, Monstrosity, Immolation) és a sötét, epikus doom zene (Candlemass, Paradise Lost, stb.) ötvözeteként jellemezhető. Habár 2003-ban feloszlott a csapat, öt évvel később az alapító / fődalszerző Massimiliano Elia és az énekes Daniele Lupidi (aki egyben a Hateful frontembere is) új tagok révén újra felélesztette a zenekart. A Valgrind első teljes értékű nagylemeze 2012-ben jelent meg, 'Morning Will Come No More' címmel; ezt követően pedig nagyszabású európai turnék következtek. 2016-ra elkészült a banda második nagylemeze, a 'Speech of the Flame', amit a Lord Of The Flies Records kiadó gondoz. Ennek folytatása egy EP volt, ami 2017-ben látott napvilágot, 'Seal of Phobos' címen. Egy évvel később jött a harmadik Valgrind-lemez, az Everlasting Spew Records által gondozott 'Blackest Horizon', melyen kisebb stílus-váltást eszközölt a banda; lévén a hörgések még mélyebbek, a zenei témák még agresszívabbak és súlyosabbak, a produkció pedig még organikusabb lett. Ugyanebben az évben lépett fel a banda a Helsinki Deathfest-en; néhány hónapra rá pedig megkezdődtek a következő stúdióalbum, a 'Condemnation' munkálatai. Az "1000% DEATH FUCKING METAL" definícióval illetett 'Condemnation' lemezzel a Valgrind bebizonyítja, hogy bandájuk magasan kiemelkedik a többi közül; lévén jócskán felülmúlják a megszokott death metal-sztenderdeket. Természetesen továbbra is a műfaj old-school gyökerei felé hajlik a Valgrind hangzása, de dalszerzői stílusuk és egyedülálló zenei megmozdulásaik, szenvedéllyel teli performanszuk, valamint legendákról és mítoszokról szóló dalszövegeik egyértelműen kiemelik őket a műfaj palettáján.

Az új albumot Cristiano Copat hangmérnök-producerrel vették fel, a KK Recording Stúdióban. A maszterizálást Damian Herring végezte el, a Subterranean Watchtower Stúdióban. A lemezborítót maga a frontember, Daniele Lupidi készítette. A 'Condemnation' 2020. július 27-én jelenik meg, a Memento Mori Records jóvoltából, az alább látható fedéllel és dallistával:

01. Intro
02. The Curse of Pegasus Spawn
03. Entangled in a World Below
04. Condemnation
05. Eater of Hearts
06. The Day
07. Furies
08. Storm Birds Descent
09. Divination – Marked by the Unknown
10. Goddess of the Salt Sea

Elsőként az 'Entangled In A World Below' című szám, majd a 'The Day' és a 'Divination – Marked By The Unknown' dal jelent meg. Íme a premierek:

Bővebb infók a bandáról és az új albumról: www.facebook.com/valgrindband


VALGRIND - itt az olasz death metal-trió új száma, a 'Divination – Marked By The Unknown'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.