Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Dark Tranquillity, Merciless és egykori Arch Enemy tagok zenélnek a NONEXIST új albumán - itt az új dal, a 'Together We Shall Burn'!

2020-08-14
A két évtizede fennálló, svéd dallamos death / thrash alakulat - amit Johan Reinholdz (Andromeda, Skyfire) vezet 'Like the Fearless Hunter' címmel látta el negyedik nagylemezét.

A 'Like the Fearless Hunter' albumot a dán Mighty Music kiadó dobja piacra, 2020. augusztus 28-án.

Az új lemez azt a sötét és erőszakos stílusú death metal zenét viszi tovább, ami a banda legutóbbi kiadványát (2018 - 'In Praise of Death' EP) jellemezte. Ez a mini-lemez volt a csapat első lemeze, aminek teljes egészén Reinholdz énekel. A nagylemezen többek közt olyan tételek kaptak helyet, mint "a pusztító hangzású, közép-tempós 'Together We Shall Burn', a dallamos thrashmetal-őrület 'Strictly Sadistic Intent', a hiper-gyors hardcore-punk gyilok 'Litany Of Poison', a lightosabb és progresszívabb 'Emerging From A World Below' vagy a 'Fear Corrodes The Soul' című instrumentális shred-tétel".

Nem mellesleg több neves vendég is szerephez jutott az új albumon - ők név szerint a következők: Mikael Stanne (Dark Tranquillity), Rogga Petersson (Merciless), Chris Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy) és Markus Johnsson (Eucharist).

A 'Like the Fearless Hunter' CD-n és LP-n rendelhető elő. Az album 'Together We Shall Burn' című számának szöveges videója lentebb érhető el.

A tracklista:
01. Strictly Sadistic Intent
02. Together We Shall Burn
03. Dark Satanic Mills
04. Emerging From A World Below
05. Litany Of Poison
06. Fear Corrodes The Soul
07. A Meditation Upon Death
08. Bloody Carnal Sorcery
09. Dead Black Embrace
10. Scent
11. Cancerous Disembodiment
12. Reduced To Ash

A Nonexist zenekart 2000-ben alapította Johan Reinholdz, aki első körben bemutatott néhány, death / thrash metal stílusú demó-felvételt Bengt ”Wez” Wenedikter-nek, a svéd WAR-music (Darkane, Defleshed, Naglfar) elnökének. Reinholdz másik bandája, az Andromeda épp akkoriban kötött lemezszerződést a WAR-ral, és nem sokkal később a Nonexist is aláírta a papírokat. Reinholdz a projektben maga mellé vette az egykori Arch Enemy / Furbowl / Carnage énekes Johan Liivát és a Dark Funeral / Defleshed dobos Matte Modint.

A Nonexist debütáló albuma végül 'Deus Deceptor' címmel jelent meg 2002-ben, de ezután a banda megszűnt létezni; lévén a tagok meglehetősen elfoglaltak voltak egyéb projektekben: Reinholdz az Andromedával, Liiva a Hearse-szel, Modin pedig a Dark Funeral és a Raised Fist színeiben folytatta pályafutását. Reinholdz azonban a "csendes évek" alatt is írta a dalokat, abban a reményben, hogy egyszer még újjáélesztheti a Nonexist-et.

A zenész ideje 2009-ben jött el: ekkor tűnt fel néhány új Nonexist dal az interneten, 'From My Cold Dead Hands' cím alatt, és ekkor derült ki, hogy Reinholdz ismét turbó-fokozatra kapcsolt: ismét beindult a Nonexist, ráadásul Liiva is újra belépett a csapatba! Az új album - ami szintén a 'From My Cold Dead Hands' címet kapta - 2012-ben jelent meg.

2014-ben a Nonexist nekilátott a harmadik nagylemez munkálatainak; egy évvel később pedig meg is jelent a 'Throne of Scars'. A kilenc-számos lemez - amit Reinholdz producelt és kevert véglegesre a Multipass Stúdióban - a banda előző albumainak "erőteljes, változatos, sötét és kemény" stílusát viszi tovább, de ugyanakkor új elemekkel és változatossággal gazdagítja az összhatást. A bandát még abban az évben leigazolta a dán Mighty Music kiadó, de ugyanakkor Johan Liiva ismét távozott a felállásból; így  ezúttal maga Reinholdz vette át a frontemberi posztot is: innentől fogva mind a stúdióban, mind pedig a koncerteken ő énekel és gitározik.

Bővebb infók, friss hírek a bandáról: www.facebook.com/nonexistofficial


Dark Tranquillity, Merciless és egykori Arch Enemy tagok zenélnek a NONEXIST új albumán - itt az új dal, a 'Together We Shall Burn'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.