Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EIGHT LIVES DOWN - bejelentette debütáló albumát a brit extrém metal banda

2020-06-17
Az Aliki Katriou front-asszony vezette Eight Lives Down zenekar 'Humans' címmel látta el debütáló albumát, amit a Cult Of Parthenope kiadó jelentet meg 2020. szeptember 5-én.

Aliki Katriou a következőket közölte: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy bemutathatjuk debütáló, 'Humans' című albumunk első részleteit! Az albumon az emberi fizikai- és elmeállapot aspektusait vázoljuk fel. A dalokon belül többször is előfordul perspektíva-váltás: a dühös zenei témákról ugrunk a félelmet keltő hangokra, majd pedig társadalom-politikai ügyeket feszegetünk... Ilyen változatosságra kell számítani, mind zenei, mind dalszövegi tekintetben. Nagyon büszkék vagyunk erre az albumra, és izgatottan fogjuk megosztani hamarosan a további részleteket!".

A banda zenei alapjai a groove és a thrash metal műfajokból gyökereztethető, de stilisztikailag a prog, a death és a black metal kategóriájába, és egyéb különféle stílusba (punk, blues, tradícionális folk music) is besorolható a csapat. A vokálok a mélyről jövő hörgésektől a magas sikolyokig terjednek, de az Eight Lives Down dalaiban hallhatók opera-ének betétek is. Ezáltal lesz igazán egyedi, különleges, egyben pedig dühös és agresszív, valamint kiszámíthatatlan a banda zenéje.

A banda felállását Aliki Katriou énekesnő / dalszövegíró, Paul Allain gitáros, Marcin Orczyk basszer és Rodrigo Moraes Cruz dobos alkotja.

A 'Humans' albumot Dan Baune hangmérnök keverte és maszterizálta véglegesre, a Noise Foundry Productions Stúdióban; míg a dob-témákat az A-Tonal Recording Stúdió falai között rögzítették. Az alább látható lemezborító Dylan Sutton műve.

A tracklista:
01. Opening Shots
02. Misguided
03. Angela
04. From The Cradle
05. Sacrifice
06. Organize Your Mind
07. Colder
08. Why

A Cult Of Parthenope kiadó 2020. szeptember 5-én adja ki a lemezt. Hamarosan közzéteszik az első ízelítőket...

Az Eight Lives Down hivatalos Facebook-oldala itt, honlapja pedig itt érhető el.


EIGHT LIVES DOWN - bejelentette debütáló albumát a brit extrém metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.