Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

METAL CHURCH - limitált bakeliten és CD-n kerül újrakiadásra a 'Classic Live' album

2020-07-18
A veterán metalbanda 2017-es koncertlemezét a Nuclear Blast és a Reaper Entertainment adja ki újra; méghozzá limitált LP- és CD-változatban.

A 'Classic Live' 100-100 példányszámra limitált, átlátszó, zöld és vörös színű bakeliten, illetve sztenderd CD formájában jelenik meg újra, 2020. október 16-án. Az exkluzív kiadványt előrendelni itt lehet. Európában hivatalosan most először lát napvilágot ez az album.

Az eredetileg a Rat Pak Records jóvoltából 2017. április 28-án megjelent, Kurdt Vanderhoof gitáros által producelt 'Classic Live' koncertlemezre kilenc klasszikus Metal Church-nóta koncert-verziója került fel - ezek mindegyikét a banda 2016-os turnéján rögzítették. Az alap-tracklista mellett egy speciális bónusz track is helyet kapott az albumon: ez a 'Fake Healer' című szám újonnan rögzített stúdiós változata, amiben nem más, mint a Queensrÿche énekese, Todd La Torre énekel duettet a banda nemrégiben visszatért énekesével, Mike Howe-val. A dal hivatalos videoklipje lentebb elérhető.

Vanderhoof elmondta: “Ez az album nem csak a reunion egyfajta megünneplése, de egyben tribute is azoknak a daloknak, amik ezen éra legnépszerűbbjei voltak. Egyszerűen fantasztikus érzés látni a régi és új rajongókat - minden korosztályból -, amint együtt élvezik a klasszikus dalokat a koncerteken; tehát azt mondhatom, volt értelme kiadni egy ilyen albumot”.

Mike Howe hozzátette: “Nagy megtiszteltetés számunkra, és külön engem is roppantul boldoggá tesz, hogy 3 évtized elteltével is szeretik a rajongók ezeket a dalokat!”.

A 'Fake Healer' duettes újradolgozása kapcsán Howe így nyilatkozott: “Ez az ötlet tulajdonképpen kiadónk, a Rat Pak Records főnökének nevéhez (Joe) fűződik. Az ő fejéből pattant ki a dolog; és mondanunk sem kell, kiváló ötlet volt. Szerintem ti is meglepődtök majd, milyen faszául szól ez a verzió!".

Todd La Torre hozzátette: "Minekután hatalmas rajongója vagyok a Metal Church-nek egészen tinédzserkorom óta, még a legvadabb álmaimban sem mertem volna elképzelni, hogy egyszer a legendás Mike Howe visszatér a bandába... Arról pedig nem is beszélve, milyen óriási élmény volt számomra vele közösen énekelni a 'Fake Healer'-t!”.

A 'Classic Live' album eredeti változata megendelhető a Rat Pak Records honlapján, különböző változatokban, melyekből a lenti promó-képekből lehet válogatni.

A veterán Metal Church zenekar legutóbbi kiadványa egy korábban ki nem adott, exkluzív, B-oldalas dalokat tömörítő, 'From the Vault' című lemez volt, ami idén áprilisban látott napvilágot (erről bővebben itt írtunk).


METAL CHURCH - limitált bakeliten és CD-n kerül újrakiadásra a 'Classic Live' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.