Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A néhai Tony Mills emlékére rögzített Shy-feldolgozást a NERGARD projekt

2020-06-22
Andreas Nergård norvég zenész / zeneszerző saját projektje, a Nergard a nemrégiben elhunyt énekes, Tony Mills (Shy, TNT) emlékére vett fel egy vadonatúj feldolgozást.

Míg a Nergard jelenleg harmadik, all-star felállású stúdióalbumán dolgozik, addig Andreas Nergård sajátos módon hajt fejet a néhai Tony Mills (Shy, TNT) előtt, aki 2019. szeptember 18-án hunyt el rákbetegség következtében.

"Szerettem volna tiszteletem adni barátom, Tony előtt, aki hatalmas inspirációt jelentett számomra, és a korai években szerves része volt a Nergard-tábornak" - nyilatkozta Andreas Nergård. "Nagyon hiányoznak nekem az ő egyedi dalszerzői készségei, fantasztikus énekhangja és szívmelengető személyisége. Ezért szerettem volna megünnepelni az ő csodálatos karrierjét a Shy egyik klasszikus dalának feldolgozásával. Az 'Excess All Areas' album egyik mély tartalommal bíró dalát, az ‘Under Fire’-t választottam, mivel ez a szám remekül passzol a Nergard stílusához. Nagyon büszke vagyok erre a feldolgozásra".

Az 'Under Fire' feldolgozását - ahogy azt a Nergard-tól megszokhattuk - Andreas néhány világ-klasszis rock- és metalzenész közreműködésében adja elő. Jelen esetben a Pagan's Mind frontembere, Nils K. Rue és a Mindtech énekese, Mathias Molund Indergård áll a mikrofon mögött. Továbbá ebben a felvételben debütál a Nergard színeiben Andi Kravljaca (Aeon Zen, Thaurorod), aki mind a ritmus-, mind a szólógitárok felelőse. Mellette besegít szólógitáron Stig Nergård (Tellus Requiem) is. A basszusgitárt az a Victor Borge kezeli, aki annak idején együtt zenélt Tony Mills-szel a TNT-ben. Az 'Under Fire' felvételénél mellettük egy komplett kórus is közrejátszott, David Åkesson (Qauentice) vezénylésével. A dobok mögött pedig - mint mindig - maga Andreas ül.

"Nagyon boldog vagyok, hogy magam köré tudtam gyűjteni ezeket a kiváló zenészeket, hogy közösen rójuk le tiszteletünket Tony Mills előtt" - közölte Andreas. "A kislemez eladásából származó összes bevételt Tony alapítványa, a Children’s Cancer Cause javára utaljuk át. Tony azt akarta, hogy egyetlen gyermek se szenvedjen úgy, ahogy ő szenvedett - én pedig tiszta szívemből támogatom ezt a kezdeményezést".

Az 'Under Fire' című Shy-feldolgozás július 3-án lát napvilágot digitális kislemez formájában.


A néhai Tony Mills emlékére rögzített Shy-feldolgozást a NERGARD projekt
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.