Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEATH DEALER - pénteken jön Ross The Boss bandájának új albuma, a 'Conquered Lands'; itt vannak a friss klipes dalok!

2020-11-10
A Manowar és a Dictators gitárosaként ismert Ross "The Boss" Friedman által alapított Death Dealer 2020 őszén adja ki harmadik, 'Conquered Lands' című nagylemezét.

A Steel Cartel kiadó jóvoltából megjelenő 'Conquered Lands' albumra 12 új dal került fel. Az új album a 2015-ös 'Hallowed Ground' lemez folytatása lesz; 2020. november 13-án, pénteken jelenik meg, a Steel Cartel kiadó jóvoltából.

A 'Conquered Lands' egyik érdekessége, hogy a Death Dealer színeiben ezen az albumon mutatkozik be az új tag; egy vérbeli basszer-legenda, Mike LePond (Symphony X, Ross The Boss, Silent Assassins).

"Előző basszusgitárosunk, Mike Davis mindig is jóbarátunk marad - nagyon köszönjük neki a közreműködést" - nyilatkozta Ross The Boss a basszer-váltás kapcsán. "Mivel a közeljövőben meglehetősen elfoglaltak leszünk, mindkét részről úgy döntöttünk, új basszusgitárost kell szereznünk, hoyg megfelelően tudjuk kezelni a jövőbeni ügyeket. Mike Davis nagyon fog hiányozni nekünk, de ugyanakkor épp ennyire vagyunk izgatottak, mivel az új tag egy igazi szupersztár, Mike LePond!".

"Én basszerozok az új albumon, és már most, ebben a fázisban nagyon bejön az anyag!" - közölte az album munkálatainak megkezdésekor LePond. "Újra meghallgattam a banda első két albumát - ami egyébként rendre lenyűgöz engem -, és ismét padlót fogtam! Arról nem is beszélve, hogy Ross és Steve régi jóbarátaim, és már alig várom, hogy színpadra állhassak velük, illetve Sean-nal és Stu-val, hogy közösen eljátsszuk az új anyagot élőben is!".

Ross és Mike LePond mellett Sean Peck énekes (Cage, The Three Tremors, Denner/Shermann), Stu Marshall gitáros (Night Legion, Dungeon) és Steve Bolognese dobos (Ross The Boss Band, Into Eternity) alkotja a Death Dealer jelenlegi felállását.

"Rendkívül elfoglalt vagyok mostanában, mivel szólóbandám is igencsak aktív manapság" - mondta Ross, aki nemrég adott ki új albumot a Ross The Boss színeiben. "És bármerre megyek, szinte mindenhol megkérdezik, mikor tér vissza a Death Dealer; lesz-e új album, stb., stb.... Ez pedig azt jelenti, hogy az első két albumunk valóban kiállja az idők próbáját; nagy hatással volt sok emberre és vérbeli metal-rajongóra. Ezt nagyon jó látni, és az is nagyon jó érzés, hogy most végre visszatérhetünk!".

"A 'Conquered Lands' albumot nagyjából 80%-ban elkészítettük az elmúlt 3 évben" - vallotta be Sean. "De most végre lett időnk arra is, hogy befejezzük, amit elkezdtünk. Rengeteg minőségi időt töltöttünk egymás online társaságában, és most mindennél izgatottabbak vagyunk, hogy végre újra begyújthatjuk a DD tüzét!".

Sean elmondása alapján a 'Conquered Lands' album "garantáltan kielégíti minden DD-rajongó igényét". "Az új albumon sok metal-íz és -variáns felfedezhető, de összességében azt mondhatom, hogy egy gyors és tempós anyagról van szó. Ütős és gyilkos heavy metal-témák, és persze - ahogy azt megszokhattátok - nagyszerű banda-performanszok hallhatók ezekben a dalokban. Felkerült a lemezre egy ballada is, mivel ilyen jellegű nóta nem volt az utóbbi albumon; de bátran kijelenthetem, hogy ez az egyik kedvenc számom az új korongról. Izgatottan várjuk, hogy reagálnak a rajongók erre a számra!".

Az új anyag keverését maga Marshall végezte el. A gitárok, dobok és basszusgitár-témák a Melbourne-beli Monolith Stúdióba kerültek rögzítésre, Chris Themelco hangmérnök közreműködésében. Az album maszterizálását a legendás Maor Appelbaum végezte el, egy Los Angeles-beli stúdióban.

A tracklista:
01. Sorcerer Supreme
02. Every Nation
03. Beauty And The Blood
04. Running With The Wolves
05. The Heretic Has Returned
06. Conquered Lands
07. Hail To The King
08. Slay Or Be Slain
09. Faith Under Fire
10. 22 Gone
11. Born To Bear The Crown

A 'Sorcerer Supreme', a 'Running With The Wolves' és az 'Every Nation' című számok hivatalos videóit alább meg lehet tekinteni:

2021 folyamán lemezbemutató turnét is lebonyolít majd a banda. Fellépnek többek közt a brit Hard Rock Hell Fest-en is. Hamarosan jönnek a friss hírek az új album és a turné kapcsán...


DEATH DEALER - pénteken jön Ross The Boss bandájának új albuma, a 'Conquered Lands'; itt vannak a friss klipes dalok!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.