Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

FINNTROLL - jövő tavasszal mutatják be Európában a 'Vredesvävd' albumot; itt az új videoklip, a 'Mask'!

2020-09-04
A finn folk metal banda új albuma - a friss hírek szerint - 2020. szeptember 18-án lát napvilágot. A lemezbemutató turnét a jövő év elején bonyolítja le a csapat.

A 'Vredesvävd' a Finntroll hetedik stúdióalbuma; egyben az első nagylemeze 7 éven belül. Ahogy arra az album címe is utal [angolul: “Wrath-woven”], egy erőteljes, kegyelmet nem ismertő és erőszakos hangzású albumra kell számítani.

A banda hivatalos közleménye így szól: "A 'Vredesvävd' egy szégyentelenül divat-tagadó, vad és egyben fülbemászó album. Gomba-alakú középső ujjat mutatunk az unott és unalmas rockzenéknek; egyben pedig olyan módon rázzuk fel a gyanútlan hallgatót, ahogy arra csak a Finntroll képes. Régit és újat ötvözünk egy tonnányi sötétséggel és feketeséggel".

A 'Vredesvävd' munkálatai a híres, Helsinki-beli Sonic Pump Stúdióban zajlottak. A hanganyag maszterizálását a Chartmakers Stúdióban végezték el. A producer a banda billentyűse / harmónikása / zeneszerzője, Henri “Trollhorn” Sorvali és énekese, Mathias “Vreth” Lillmåns (...And Oceans) volt. A Finntroll felállását mellettük a basszusgitáros Tundra, a gitárosok Skrymer és Routa, a szintetizátoros Virta és a dobos MörkÖ teszi teljessé.

Íme a lemezborító és a dallista:

01. Väktaren
02. Att Döda Med En Sten
03. Ormfolk
04. Gränars Väg
05. Forsen
06. Vid Häxans Härd
07. Myren
08. Stjärnornas Mjöd
09. Mask
10. Ylaren

Az új album előrendelési infói és első single-dala július 17-én váltak nyilvánossá. Az 'Ormfolk' című szám lentebb meghallgatható.

"Hét évnyi bújkálás után itt az 'Ormfolk' című dal, ami felvezeti a közelgő káoszt, ami az emberiségre leselkedik, és amit még a globális járványok sem tudnak megakadályozni. Fülbemászó dallamok, könyörtelen tempó és vad black-humppa, ami garantáltan kielégíti a fületeket hosszú időre!".

Újonnan megjelent a 'Forsen' című szám hivatalos animációs videoklipje is.

"A sámán kalandozásait ezúttal ősi művészet révén prezentáljuk, mint egyfajta áradat, ami elönti az egész Földet. Átutazunk különböző rejtelmeken, és bejárjuk a tudatalatti minden bugyrát. Az ember itt talál igazán magára, de ez csak annak a kiváltsága, aki elég mélyre merészel merülni".

Lentebb megtekinthető a 'Mask' című szám hivatalols videója is:

Az új Finntroll album hivatalos lemezbemutató turnéja 2021 tavaszán fog lezajlani; méghozzá az izlandi Skálmöld és az Atavistia zenekarok társaságában.

Az európai körút 2021. április 6-án a budapesti Dürer Kertbe is elér - erről a koncertről bővebb infók itt olvashatók.

Az 1997-es megalakulás óta a Finntroll nemzetközi szinten is a pogány / folk metal műfaj egyik zászlóvivőjévé vált. A csapat fáradhatatlan turnézásának köszönhetően a világ minden sarkába eljutott már, ám mindeddig ezen koncert-sikereket semmilyen hivatalos formában nem sikerült megjelentetni. Ezt az átkot hivatott megszűntetni a 2014. június 17-én megjelent 'Natten Med De Levande Finntroll' című koncertlemez, ami "hűen prezentálja, milyen erővel bírnak a hivatásos alkoholista trollok, amikor rászabadítják őket egy élő közönségre". A lemez anyagát egy 2008 szeptemberi, amszterdami koncert adja. Ennek a felejthetetlen bulinak videó-ízelítőjeként tekinthető meg lentebb a 'Trollhammaren' hivatalos performansz-klipje.

A Finntroll legutóbbi, hatodik, 'Blodsvept' című nagylemeze 2013 áprilisában jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Erről az albumról bővebben itt írtunk.


FINNTROLL - jövő tavasszal mutatják be Európában a 'Vredesvävd' albumot; itt az új videoklip, a 'Mask'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.