Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Soundgarden-klasszikust dolgozott fel a SEVENDUST - itt a 'The Day I Tried To Live' premiere!

2020-06-26
A Sevendust bemutatta új felvételét, a Soundgarden klasszikus, 'The Day I Tried To Live' című számának feldolgozását.

A Sevendust-nak ez a feldolgozás az első kiadványa a 2018-as 'All I See Is War' album megjelenése óta. Hasonlóan az album gyakorlatához, az új felvételt producere is Michael “Elvis” Baskette volt.

A 'The Day I Tried To Live' dalt azért választották ki feldolgozásra a Sevendust tagjai, mert észrevették, hogy napjaink társadalmi változásai globális szinten egyre súlyosabb irányba haladnak. E dal üzenete pedig az, hogy meg kell tanulnunk jobbá tenni a saját életünket, és másokét is - jelenleg pedig relevánsabb ez az üzenet, mint annak idején, 1994-ben, amikor a Soundgarden eredetileg kiadta ezt a számot.

"A Soundgarden egy igazán fontos banda volt a Sevendust számára. Már bandánk megalapítására is nagy hatással voltak, és azóta is töretlenül a kedvenceink" - nyilatkozta a Sevendust frontembere, Lajon Witherspoon. "Nemrég szóba jött, hogy fel kellene dolgoznunk egy dalt tőlük - ezt pedig megvitattuk producerünkkel, Elvis-szel is, aki a 'The Day I Tried To Live' dalt javasolta. Személy szerint én konkrétan minden dalukkal kiegyeztem volna.... Már amikor először meghallottam ezt a nótát, éreztem, hogy a dal szövege mennyire időtálló lesz. Arról szól ez a dal, hogy ne féljünk új dolgokkal kísérletezni, és ne féljünk változtatni az életmódunkon. Erre márpedig minden nap látunk példákat, mivel tudjuk, mi zajlik jelenleg a világban. Részünkről megtiszteltetés és nagyszerű élmény, hogy feldolgozhattuk ezt dalt. Köszönet Neked, Chris Cornell és a Soundgarden!".

A feldolgozáshoz készült szöveges videót Wayne Joyner (Dream Theater, stb.) készítette. A digitális kislemez itt vásárolható meg.

A Sevendust - annak ellenére, hogy még nem csengett le teljesen a COVID-19 járvány - nemrég bejelentett néhány fellépést: idén szeptembeben fellépnek az Orlando-beli Rebel Rock 2020 fesztiválon; 2021 februárjában pedig Ausztráliában turnéznak.

Bővebb infók és a teljes turné-beosztás itt érhető el.


Soundgarden-klasszikust dolgozott fel a SEVENDUST - itt a 'The Day I Tried To Live' premiere!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.