Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

AUTARKH - első albumát adta ki a holland extrém metal banda, a Dodecahedron utód-zenekara; végighallgatható a 'Form in Motion'

2021-03-12
A francia Season Of Mist kiadó nemrég jelentette be a holland black / death metal banda, az Autarkh leigazolását. A csapat március közepén adta ki debütáló albumát.

Az Autarkh a hollandiai Tilburg "termékeny talajáról" származik. A csapatot négy extrém metal-zenész alkotja, akik nem félnek a muzikális határok ledöntésétől. Az Autarkh alapítója Michel Nienhuis, aki egyben a legendás Dodecahedron oszlopos tagja / gitárosa / dalszerzője is.

Miután a Dodecahedron zenekarnak betegség és halál vetett véget (az énekes Michiel Eikenaar 2019 áprilisában hunyt el, rákbetegség következtében), a banda másik kulcsszereplőjének - aki Michel Nienhuis - egy új koncepcióval kellett előállnia annak érdekében, hogy végbe vigye a Nienhuis-szal közös, több évtizedes projekt művészi evolúcióját. Ebből az ötletből született meg az Autarkh, ami alapvetően a Dodecahedron zeneiségére építkezik, de ugyanakkor - vokálok és ritmika tekintetében új horizontokat vázolf fel a metalzenei palettára.

Hasonlóan a Dodecahedron-hoz, a Autarkh is a Season Of Mist lemezkiadóval és a Doomstar Bookings koncertszervező céggel kötött szerződést; így a jövőben több szempontból is garantáltan elérhet zenéjük a közönséghez.

Az Autarkh néhány hete megalkotta 10 számos debütáló albumát, ami dalszövegek tekintetében "spirituális önfejlesztésről és a belső "én" kitöréséről" szól; hangzás szempontjából pedig "extrovertált és introvertált kifejezésmódok" egyaránt felfedezhetők rajta.

Nienhuis így nyilatkozott a banda első lemezszerződése kapcsán: "Nagyon örülünk, hogy a Season Of Mist kiadóval köthettünk lemezszerződést, mivel ez egy fantasztikus és tehetséges stábbal rendelkező cég; az underground kultúra valódi zászlótartója. Az elmúlt években is sikeres volt a kollaborációm a Season Of Mist és a Doomstar Bookings vállalatokkal - a Dodecahedron színeiben -; így nem volt nehéz meghozni a döntést, miszerint ezzel a csapattal folytatom tevékenységeimet a jövőben is. Jelenleg debütáló albumunk rögzítésének utolsó fázisában járunk, és alig várjuk, hogy márciusban kiadhassuk a kezünkből az anyagot!".

Az Autarkh debütáló albuma 2021. március 12-én, pénteken jelent meg, 'Form In Motion' címmel, az alább látható, Manuel Tinnemans (Comaworx) által tervezett borítóval és dallistával:

01. Primitive Constructs
02. Turbulence
03. Cyclic Terror
04. Impasse
05. Introspectrum
06. Lost To Sight
07. Metacognition
08. Clouded Aura
09. Alignment
10. Zeit ist nur eine Illusion

Az Autarkh "radikális megközelítéssel, kaotikus módon kivitelezi zenéjét. A 'Form in Motion' minden tekintetben remekül testesíti meg az “extrém” kifejezést; lévén a pengeéles gitár-témák és lüktető dob-szólamok mellett komplex math metal-elemek, sokszínű elektronikus betétek, és egyéb izgalmas, merész témák fedezhetők fel az album dalaiban".

Az albumot itt lehet megrendelni különféle változatban. Íme az első dal- és klip-premier, az 'Alignment':

Itt pedig a teljes album-stream:

Alább elérhető a banda promóciós videója:

Az Autarkh felállása így néz ki:

Michel Nienhuis - ének, gitár, basszusgitár
David Luiten - vokál, gitár
Tijnn Verbruggen - hang-szintézis
Joris Bonis - produceri munkák


AUTARKH - első albumát adta ki a holland extrém metal banda, a Dodecahedron utód-zenekara; végighallgatható a 'Form in Motion'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.