Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

HEATHEN - megjelent és toplistákra került a visszatérő, 'Empire of the Blind' című album

2020-10-21
A Bay Area-beli thrash-legendák hivatalosan is visszatértek!

A Heathen régóta várt, negyedik stúdióalbuma 'Empire of the Blind' címmel jelent meg, 2020. szeptember 18-án, a Nuclear Blast Records jóvoltából.

Az 'Empire of the Blind' album producere, mixere és hangmérnöke a legendás Christopher “Zeuss” Harris volt. A felvételek nagyrészt a Planet Z Stúdió falai között zajlottak; de a ritmusgitár-témákat Kragen Lum társaságában vették "digitális szalagra", a Little Rock-beli SubLevel Stúdióban. Az albumon vendégként szerepel Gary Holt (Exodus, Slayer), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen).

Az új album borítóját a neves Travis Smith (Overkill, Exhorder, stb.) készítette.

A tracklista:
01. This Rotting Sphere
02. The Blight
03. Empire Of The Blind
04. Dead And Gone
05. Sun In My Hand
06. Blood To Be Let
07. In Black
08. Shrine Of Apathy
09. Devour
10. A Fine Red Mist
11. The Gods Divide
12. Monument To Ruin

Az 'Empire of the Blind' megjelent normál CD-n, többféle színű bakeliten, kazettán, digitálisan és különféle merch-termékek formájában. A rendeléseket itt lehet leadni.

Az első single-dal, a 'The Blight' lentebb elérhető szöveges videó formájában.

A banda friss közleménye így szól: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük új albumunkat, az 'Empire of the Blind'-ot! 10 újabb évet kellett várnotok, de most végre visszatértünk egy új Heathen albummal. A jó bor beéréséhez sok idő kell! Bandánk minden tagja halálra dolgozta magát ezen a lemezen; Zeuss pedig szokásához híven fantasztikus munkát végzett atekintetben, hogy életre keltse dalaink eredeti hangzását. Travis Smith továbbá tökéletesen leképezte az album zord atmoszféráját. Egy éven át megállás nélkül készült ez a lemez; szóval nem is lehetnénk ennél büszkébbek rá! Az első single-dal, a 'The Blight' csak a kezdet... Vigyázzatok, támad a Birodalom!".

Újonnan megjelent az album címadó dalának hivatalos videoklipje is.

"Nagyon büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk új albumunk, az 'Empire of the Blind' második single-dalát; magát a címadó számot! Ez a dal az emberek politika és társadalmi propaganda általi manipulációjáról szól, ami manapság is komoly problémát jelent világszerte. Óvakodjatok az ébredő birodalomtól!".

A lemez megjelenésének napján közzétették a 'Sun In My Hand' című szám hivatalos, Costin Chioreanu által készített videóját is. Ezzel egyidőben a következőket közölte a banda: "Köszönet minden Heathen-rajongónak és headbangernek, akik legendássá vált türelemmel vártak ránk 10 éven keresztül! A nagy pillanat végre elérkezet - nagyon büszkék vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek új alkotásunkat; méghozzá a bolygó legjobb metal-kiadója, a Nuclear Blast Records jóvoltából! A Rajongók támogatása nélkül a heavy metal-nak nem lenne hangja. Emeljétek tehát magasba a kibaszott poharaitokat, és ragadjátok meg az 'Empire of the Blind' album egy példányát. Továbbá véssétek az agyatokba Rich Burch halhatatlan szavait: "bang that head that doesn’t bang!" Üdv!".

Halloween alkalmából bemutatták az 'In Black' dal szöveges videóját is:

Az album első öt hivatalos előzetese - amiben a tagok nyilatkoznak a bandáról és az új dalok munkálatai kapcsán - itt érhető el:

Az album a megjelenést követően több zenei toplistára is felkerült. Íme a helyezések:

A Heathen jelenlegi felállását David White énekes, Lee Altus és Kragen Lum gitárosok, Jason Mirza basszusgitáros és Jim DeMaria dobos alkotja.


HEATHEN - megjelent és toplistákra került a visszatérő, 'Empire of the Blind' című album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.