Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'COVID-666' címmel új dalt és videoklipet mutatott be a BRUJERIA

2020-06-27
A mexikói grindcore-legenda 'COVID-666' címmel adott ki új digitális single-dalt, a Nuclear Blast Records révén.

"A koronavírus az Ördög járványa, amit abból a célból szabadított ránk, hogy elpusztítsa a teljes emberiséget! A túlélők munka nélkül, pénz nélkül, közösségi média-életbe zárva tengethetik további életüket. De van ennek a jó oldala is... most már elmehetek vásárolni anélkül, hogy bárkit is halálra rémítenék! Jajajaja" - közölte a Brujeria.

A 'COVID-666' című digitális single-t itt lehet megvásárolni, lentebb pedig megtekinteni hivatalos, "karantén-típusú" videoklip formájában.

A 'COVID-666' megjelent limitált bakeliten is - ennek B-oldalán egy 'Cocaina' című szám található. Az alább látható lemezborítót Juan Brujo készítette (ő volt a rendezője a videoklipnek is).

Íme a klip-premier:

A jelenleg los angelesi székhelyű Brujeria a grindcore műfaj egyik zászlóvivője. A bandát annak idején a Faith No More-ból ismert Billy Gould, valamint a Fear Factory gitárosa, Dino "El Asesino" Cazares alapította többedmagával. A jelenlegi felállás szintén nincs híján a neves zenészeknek: Fantasma, Hongo, Pinche Peach és Juan Brujo énekes mellett a Carcass frontembere, az El Cynico néven futó Jeff Walker; az At The Gates, a Paradise Lost és a The Haunted dobosa, Adrian Erlandsson (El Podrido); valamint ez utóbbi testvére, az Arch Enemy dobosa, Daniel Erlandsson (El Clavador) vesz részt az újabb inkarnációban. (A Brujeria mindenkori tagjainak neve egy-egy közismert mexikói drogbáróra utal.)

A Brujeria eddig négy nagy- és számos kislemezt adott ki. Utolsó előtti teljes értékű stúdióalbumuk 2000-ben jelent meg 'Brujerizmo' címmel, a Roadrunner Records jóvoltából. Ettől függetlenül a grindcore-legendák folyamatos aktivitást mutattak az évek során: 2001 és 2003 között három válogatás-lemez, 2008 és 2014 között pedig három maxi-CD látott napvilágot a Brujeria égisze alatt. 2014-ben megjelent 'Ángel chilango' című 2-számos single 500 példányszámban került forgalomba, önálló kiadásban.

A banda 2015-ben kötött lemezszerződést a Nuclear Blast-tal. A kiadó szárnyai alatt megjelent első kiadványuk a 'Viva Presidente Trump!' című 7-inches bakelit-kislemez volt - ez 2016. április 16-án jelent meg, a Lemezboltok Napja alkalmából, mindössze 1000 példányra limitálva. Mivel néhány héten belül az összes legyártott lemez elkelt, a Brujeria - az Amazon-on és az iTunes-on - most kiadta digitális formában is a két új számot ('Viva Presidente Trump!', 'Pared De Muerte').

2016 szeptemberében végre eljött az idő a visszatérő nagylemez kiadására: a 'Pocho Aztlan' című albumról - amit a neves Russ Russell (Napalm Death, The Exploited) kevert - bővebben itt írtunk

A Brujeria 2017 és 2018 folyamán több turnét is lebonyolított a csapat; 2019 elején pedig visszatértek a hírhedt 'Viva Presidente Trump!' kislemez folytatásával, ami 'Amaricon Czar' címmel jelent meg, 2019. február 22-én, limitált, hét-hüvelykes bakeliten. Ezt követi az újonnan piacra dobott kislemez, a 'COVID-666'.


'COVID-666' címmel új dalt és videoklipet mutatott be a BRUJERIA
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.