Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albummal jelentkezett a belga death metal banda, a CARNATION - végighallgatható a 'Where Death Lies'

2020-10-12
"Dreaming of what's to come... Freedom to rise beyond."

Miután 2018-ban megjelent a Carnage debütáló albuma, a 'Chapel of Abhorrence', a banda azóta leigázott számos fesztivál-színpadot és klubot is a világ minden táján. A belga death metal-kvintett most készen áll, hogy egy újabb támadást intézzen; méghozzá egy új, 'Where Death Lies' című album révén, amit 2020. szeptember 18-án ad ki a Season Of Mist.

Simon Duson frontember így nyilatkozott: "Két éven keresztül szolgált hűségesen a 'Chapel of Abhorrence' album, az idő pedig most jött el, hogy bandánk új vizekre kalandozzon. Aurális hangképeinket hónapokon kersztül fáradhatatlanul építgettük; most pedig készen állunk arra, hogy bemutassuk, mit tartogat számotokra a jövő. Egy kifejlett, kiforrott Carnation-nek lehettek tanúi, minden lehetséges tekintetben - a 'Where Death Lies' csak rátok vár!".

Az alább látható lemezborítót Jose Castellano Rosado készítette.

A tracklista:
01. Iron Discipline (3:52)
02. Sepulcher of Alteration (4:22)
03. Where Death Lies (3:26)
04. Spirit Excision (3:46)
05. Napalm Ascension (4:09)
06. Serpent's Breath (4:47)
07. Malformed Regrowth (3:09)
08. Reincarnation (5:24)
09. In Chasms Abysmal (7:39)

A Carnation neve egybeforrt a durva és pusztító death metal zene világával; a banda új fejezete pedig egy újabb könyörtelen zúzással nyílik meg. "Kitárulnak a Pokol kapui; eljött a feltámadás, a reinkarnáció és a halhatatlanság ideje. Halált akartatok? A Carnation ősi istenségeket idéző rituálék formájában hozza el nektek a végső pusztulást!"

A 2013-ban, Jonathan Verstrepen gitáros által alapított banda alapvetően a '80-as / '90-es évek old-school death metal-legendái előtt tiszteleg zenéjének hangzásával. A csapat felállását az énekes Simon Duson, a basszusgitáros Yarne Heylen, a másod-gitáros Bert Vervoort és a dobos Vincent Verstrepen teszi teljessé. Ez a formáció lépett fel 2019-ben a belga 70.000 Tons of Metal fesztiválon és a brit Damnation Fest-en is, valamint bonyolított le nagyszabású japán és európai turnét, mielőtt stúdióba vonultak volna a soron következő album rögzítése végett. Amint elkészült az anyag, a végleges keverést és maszterizálást a legendás Jens Bogren-re (Sepultura, Enslaved, Arch Enemy, stb.) és az Örebro-beli Fascination Street Stúdió technikusaira bízták.

A nyár elején elkészült 'Where Death Lies' album első ízelítője, a 'Sepulcher Of Alteration' című szám hivatalos videoklipje alább érhető el, kedvcsinálóképpen az album rendeléséhez.

Simon Duson frontember így nyilatkozott: "Végre megnyíltak a kapuk - itt a 'Sepulcher Of Alteration'! Hatalmas lelkesedéssel arra bátorítunk titeket, hogy legyetek tanúi aurális pusztításunk újabb kreációjának. Hasonlóan a 'Where Death Lies' album legtöbb dalához, a 'Sepulcher Of Alteration' is a fizikális reinkarnáció működésével, az ezt övező kihívásokkal és a közelgő pusztulás témájával foglalkozik. A 'Sepulcher Of Alteration' az első ízelítője azoknak az új zenei elemeknek, melyek a 'Where Death Lies' lemezen felfedezhetők. A Carnation-hangzás ténylegesen szintet lépett dalszerzői munka és zeneiség tekintetében, és már alig várjuk, hogy többet is megmutathassunk ebből az anyagból nektek!".

"Dreaming of what's to come... Freedom to rise beyond".

Ezt a dalt először a július eleji Hellgium Livestream Fesztivál keretében adták elő élőben. A virtuális fesztiválon készült hivatalos felvétel lentebb szintén elérhető.

 

 

Újonnan megjelent az 'Iron Discipline' dal hivatalos videoklipje is, amit Simon Duson az alábbiképpen kommentált: "Az 'Iron Discipline' dal formájában a világra szabadítjuk 'Where Death Lies' albumunk második kreációját! Az 'Iron Discipline' egyébként a lemez nyitó-dala, ami - ahogy azt hallhatjátok - rögtön a lényegre tör. Ebben a dalban hallhatók az album leginkább groove-orientált betétei, de összességében is remekül dokumentálja a teljes anyag erejét és keménységét. A banda régebbi rajongói garantáltan megtalálják a maguknak való ebben a nótában".

Emellett közzétették az album címadó dalának hivatalos szöveges videoklipjét is, aminek kapcsán Simon Duson így nyilatkozott: "Harmadik single-dalunk a 'Where Death Lies' albumról, nem más, mint maga a címadó szám. Ha thrash-es ritmusokat és groove-os ütemeket keresel, ne is menj tovább! Ez egy kegyetlenül gyors nóta, büntető refrénnel ellátva. Ebben a dalban hallható - véleményünk szerint - a lemez legjobb, legfogósabb refrénje - már alig várjuk, hogy élőben is előadhassuk ezt a nótát! A szöveges videoklipet az Aimed & Framed stábja készítette, felhasználván a fantasztikus lemezborítót, amit ezúttal is Juanjo Castellano mester ajándékozott nekünk".

Itt elérhető a 'Napalm Ascension' dal dobos playthrough-videója és a 'Malformed Regrowth' gitáros playthrough-klipje is:

Egy nappal az album megjelenése előtt megosztották a teljes stream-et, amihez Duson a következőket fűzte: "Végre eljött a pillanat, amire annyira vártunk! Kilenc hónapon keresztül készültünk második albumunk, a 'Where Death Lies' kiadására, most pedig - ennyi kemény munka után - totálisan kielégítő érzés teljes egészében bemutatni ezt a művet. Reméljük, ti is élvezni fogjátok ezeket a könyörtelen death metal-kompozíciókat, legalább annyira, mint mi magunk. Alig várjuk már, hogy élőben is előadhassuk az új nótákat a világ minden táján. Szeretnénk továbbá köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott minket az évek során - kezdve a 'Cemetery of the Insane' albummal, át a 'Chapel of Abhorrence' lemezen, egészben a 'Where Death Lies'-ig...".


Új albummal jelentkezett a belga death metal banda, a CARNATION - végighallgatható a 'Where Death Lies'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.