Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

TRAGEDIAN - megosztotta új dalszöveges videóját a német melodic-metal banda; egykori Crimson Glory / Savatage énekesek vendégeskednek a 'Seven Dimensions' lemezen

2021-04-28
A hamburgi Tragedian zenekar az év elején adta ki a 2017-es 'Unholy Divine' album folytatását, melyen már egy megújult felállás hallható.

A Tragedian negyedik nagylemeze, a 'Seven Dimensions' 9 új heavy / power / speed metal himnuszt tartalmaz, valamint 3 korábban ki nem adott nótát, újrarögzített változatban. Az új kiadvány január 29-én jelent meg, a Pride & Joy kiadó jóvoltából.

Ez a banda első albuma, amin az új énekes (Joan Pabon), az új basszusgitáros (Dawid Wieczorek) és az új billentyűs-zongorista (Denis Scheither) szerepel. Mellettük az eredeti felállás - vagyis Gabriele Palermo gitáros / producer és Nicolò Bernini dobos - játszik a dalokban. Vendégként nem mellesleg néhány neves metalzenész is szerephez jutott - ők név szerint a következők:

Zak Stevens (Savatage, TSO, Circle II Circle) - ének
Wade Black (ex-Crimson Glory, Leatherwolf) - ének
Dan Palmer (Zebrahead, Death By Stereo) - gitár
Jules Down (Sleeping Child) - ének
Samantha Sylvia - ének

Az új album végleges keverését és hangmérnöki munkáit a hamburgi Chameleon Stúdióban végezte el Eike Freese (Deep Purple, Gamma Ray, Lord Of The Lost, Heaven Shall Burn & Apocalyptica). A lemezborító Piotr Szafraniec műve.

A tracklista:
01. Rising Rage
02. Aloneless
03. Out Of The Dark (feat. Dan Palmer, Jules Down, Samantha Sylvia)
04. Darkest Of My Days
05. Bringer Of Dreams (feat. Wade Black)
06. Crying In The Rain (feat. Jules Down)
07. Enlightened
08. Forevermore
09. Destiny
10. Para Siempre (Forever)
11. The Journey
12. Forces of The Light (feat. Zak Stevens)

Az album exkluzív változata két bónusz track-et tartalmaz: az egyik a 'Crying In The Rain' dal "duett-verziója", a másik pedig a 'Forces Of The Light' nagyzenekari hangszerelésű változata.

Az első ízelítő kapcsán így szól a banda közleménye: "A mai napon bemutatjuk nektek új albumunk, a 'Seven Dimensions' első single-dalát / videoklipjét. Új albumunk rengeteg hullámvölgyön átesett, és számos akadály állt a kiadás útjába, köszönhetően a korona-krízisnek. A korlátozások okán a bandán belüli kommunikáció meglehetősen elapadt. Ettől függetlenül töretlenül hittünk a kreativitás és a belső energiáink erejében; így jöhetett létre ez az anyag, ami részünkről a lehető legerősebb. Ennyi... A Sötétség és a Fény összefogott. A Jó és a Rossz is. Ezen kettősségek nélkül nem is lehet érdemlegeset alkotni. Össze kellett boronálnunk a két oldalt. És ezért nem kérünk elnézést. Ez az igazság".

Itt meghallgatható a 'Bringer Of Dreams' című szám, amiben vendégként szerepel Wade Black (ex-Crimson Glory, ex-Leatherwolf).

Április végén bemutatták továbbá az 'Out Of The Dark' dal hivatalos szöveges videóját. Ebben a dalban Jules Down és Samantha Sylva háttér-vokálozik, valamint Dan Palmer (Zebrahead, Death By Stereo) gitározik vendégként.

Alább megtekinthető a 'Destined Land' című szám (ami a banda előző, 'Unholy Divine' című albumán szerepel) koncert-változata, amit már a fentebb említett, új felállás adott elő 2019-ben, az amszterdami The Cave klubban.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/tragedianhamburg


TRAGEDIAN - megosztotta új dalszöveges videóját a német melodic-metal banda; egykori Crimson Glory / Savatage énekesek vendégeskednek a 'Seven Dimensions' lemezen
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.