Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANTROPOMORPHIA - Venom-feldolgozást mutatott be a holland "nekrofil" death metal banda

2020-07-10
Az AntropomorphiA zenekar a Venom 'Warhead' című klasszikusát dolgozta fel és filmesítette meg.

A banda közleménye így szól: "Mivel továbbra is az árnyékok mögött kell munkálkodnunk; le kell mondanunk vagy el kell halasztanunk a koncerteket és tevékenységeink nagy részét, úgy döntöttünk, a karantén idejének javát próbatermi bunkerünkben töltjük. Ezen munkálatok során jött az ötlet: dolgozzuk fel az egyik kedvenc Venom-dalunkat...".

"Egyrészt azért választottuk a 'Warhead' című számot, mert ez az egyik kedvenc Venom-nótánk, másrészt pedig azért, mert ennek a dalnak alapvetően meglehetősen apokaliptikus feelingje van: a lüktető dobok a fenyegető végzet ritmusát játsszák - épp úgy, ahogy a mocskos, rémálomszerű sikolyok és a gyilkos, sludge-gitárok is... Mindennek okán tehát ez a szám tökéletes betétzeneként funkcionáli ezekhez, a járvánnyal teli időkhöz. Ad Me Venite Mortui".

Az AntropomorphiA zenekar a tavalyi évben adta ki legutóbbi stúdióalbumát, amit 'Merciless Savagery' címen rögzítették.

A 'Merciless Savagery' album munkálatai az Aftermath Stúdió falai között zajlottak, a dobos Marco Stubbe producerkedése mellett. A végleges keverést és masztert a legendás Dan Swanö végezte el 2018 decemberében. Az album 2019. április 5-én látott napvilágot (a Metal Blade kiadó jóvoltából), mint a 2017-es 'Sermon Ov Wrath' lemez folytatása.

Az Antropomorphia közleménye így szól: "Ahogy közeledünk negyedik nagylemezünk munkálatainak végéhez, egyre elégedettebbek vagyunk az eredményekkel. Lévén az új lemez dalszerzői munkálatai közben átmentünk egy rettentően sötét, durva időszakon - ami egyébként nem feltétlenül negatív dolog a mi esetünkben -, féktelen haraggal és konkrét elképzelésekkel formáltuk meg ezeket az audió-tájképeket. Alapvetően ismertető jeleink képezik az album struktúráját, de ezúttal új területeket is sikerült felfedeznünk. Brutális, sötét, gyűlöletteljes és fertőző riffekkel teli albumra kell számítani... nem is beszélve a közvetlen 'fuck you' attitűdről!".

Másik fontos hír, hogy a banda basszusgitárost váltott az album-kiadást megelőzően: Marc van Stiphout helyére érkezett Jeroen Pleunis. Ennek kapcsán így szólt a közlemény: "Marc-kal baráti körülmények közöt váltunk el; semmi rosszallás nincs közöttünk. Marc utódja Jeroen Pleunis (Villainy), aki egyébként nem idegen a banda számára - tehetsége és dühös egyénisége tökéletesen beleillik a zenekari összképbe. Egy új éra vette kezdetét; a kapuk megnyíltak; a Pokol szörnyetegei a világra szabadulnak!".

Az Antropomorphia jelenlegi felállását így Ferry Damen énekes-gitáros, Jos van den Brand gitáros, Jeroen Pleunis basszer és Marco Stubbe dobos alkotja. Az új, 'Luciferian Tempest' című számban Farida Lemouchi (The Devil's Blood, Molasses) vendégeskedik - ez az első alkalom a banda történetében, hogy női vokált alkalmaznak a felvételek során.

A 'Merciless Savagery' album - ami nem mellesleg a banda újjáalakulásának tizedik évfordulóját fémjelzi - az alább látható borítóval és dallistával jelent meg:

01. Merciless Savagery
02. Requiem Diabolica
03. Womb Ov Thorns
04. Cahtedral Ov Tombs
05. Apocalyptic Scourge
06. Wailing Chorus Ov The Damned
07. Luciferian Tempest
08. The Darkest Light
09. Unsettling Voices

A lemez címadó dala - ízelítőképpen a rendeléshez - lentebb meghallgatható, a 'Luciferian Tempest' dallal egyetemben. Szintén alább érhető el a 'Womb Ov Thorns' hivatalos klipje is.


ANTROPOMORPHIA - Venom-feldolgozást mutatott be a holland
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.