Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PALLBEARER - megjelent a 'Forgotten Days' album

2020-10-23
Az Arkansas-beli progresszív doom metal banda október 23-án adta ki új stúdióalbumát, a Nuclear Blast révén.

A 2017-es 'Heartless' album folytatása nyolc vadonatúj dalt tartalmaz - ezeket Randall Dunn (Sunn O))), Earth, Johan Johannson) producerrel vették fel, a nyugat-texasi Sonic Ranch Stúdió falai között. Az alább látható lemezborítót ezúttal is az a Michael Lierly készítette, aki a banda dobosának, Mark Lierly-nek a testvére. Lierly műve "tökéletesen jellemzi a Pallbearer egyedi zeneiségét és dalszövegi melankóliáját".

Joseph Rowland basszusgitáros / zeneszerző így nyilatkozott: "A 'Forgotten Days' albumon olyan dalokra igyekeztünk fókuszálni, amelyek zsigerből jönnek, természetesek és amelyeket élvezet játszani a koncerteken. És persze amiket a közönség is élvezettel élhet át. De az is igaz, hogy ugyanakkor a Pallbearer groove-osabb, súlyosabb elemeihez kanyarodtunk vissza. Az előző lemezünk, a 'Heartless' meglehetősen tempós és technikás anyag volt; ez az új viszont egy kicsit nyitottabb - rendesen belekalapál majd a talajba minden hallgatót...".

"Ettől függetlenül persze vannak tematikai utalások előző albumaink irányába" - folytatta Rowland. "Amikor például a 'Sorrow And Extinction' albumot írtuk, édesanyám gyógyíthatatlan beteg volt, és immáron 10 év telt el halála óta. Ez az új dalszerzői munka visszarepített engem abba az időbe, amikor át kellett gondolnom az életemet; vetnem kellett egy jókora pillantást önmagamra. Miközben a 'Forgotten Days' dalait írtunk, éreztem, újra eljött az idő, hogy leüljek és nyugodtan átgondoljam, milyen emberré váltam".

A 'Forgotten Days' album több különféle változatban is megjelent - minderről bővebb infókat itt lehet találni.

A tracklista:
01. Forgotten Days
02. Riverbed
03. Stasis
04. Silver Wings
05. The Quicksand of Existing
06. Vengeance & Ruination
07. Rite Of Passage
08. Caledonia

Az album első ízelítője, a címadó dal hivatalos videoklipje alább érhető el. Brett Campbell énekes-gitáros ezzel kapcsolatban így szólt: "Rendkívüli módon örülök annak, hogy végre megoszthatjuk veletek ezt a dalt. Ben Meredith rendezte a klipjét, amely egy szerencsétlen utazó történetét meséli el, aki túl messzire utazik és végül teljesen elveszik... egyrészt önmagában, másrészt a külvilágban is. Amikor már a saját agyadban sem bízhatsz, akkor mi a valóság?".

A címadó dalhoz egy alternatív videoklip is készült; méghozzá a klasszikus sci-fi filmek (Solaris, Silent Running, Stalker, stb.) stílusában. Íme a premier:

Újonnan megjelent a második single-dal, a 'Rite Of Passage', amit Joseph Rowland basszusgitáros / dalszerző így kommentált: "A 'Rite Of Passage' egyszerre nevezhető visszatekintésnek és vallomásnak. Mindaz a teher, amit a veszteség hagyott az életem vállán, rendszeresen arra emlékeztet, hogy sosem leszek már teljes ember. E dal célja épp ez: kifejezze és megtestesítse az ürességet...".

Lentebb meghallgatható a 'The Quicksand Of Existing' című szám és megtekinthető annak hivatalos, Ben Meredith által rendezett videoklipje is:

Az album hét előzetese - amiben a tagok nyilatkoznak a munkálatok és az új dalok kapcsán - itt érhető el:


PALLBEARER - megjelent a 'Forgotten Days' album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.