Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Soilwork frontembere vendégszerepel a DIVIDED új, 'Meteorite' című single-dalában (premier)

2020-07-14
A HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi mellékleteként jelent meg a Divided együttes második albuma, a 'Behind Your Neon Eyes'

"A Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendég-szereplésével készült el a Divided 'Meteorite' című legújabb dala és videoklipje! A 'Behind Your Neon Eyes', a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD-mellékleteként, teljes booklet-tel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült; Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette; a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.

Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - A futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A 'Behind Your Neon Eyes' garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is."

A 'Behind Your Neon Eyes' lemez megrendelhető 500 db-ra limitált digipak CD-változatban, a szimpla (műanyagtokos) verziótól eltérő frontborítóval, 10 oldalnyi széthajtható (leporello) booklettel, csomagban akár pólóval, poszterrel és kitűzővel. Rendelési infók: hammerband.hu/divided

A tracklista:
01. Descent
02. Roll Out
03. Don't Turn Away
04. [futurenation]
05. Meteorite (feat. Björn "Speed" Strid - Soilwork / The Night Flight Orchestra)
06. Follow You
07. Space Samurai
08. The Last Starfighter
09. Teknoskeptic
10. Beam Me Up
11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz - Pyogenesis)

Íme a Björn “Speed” Strid-del közös 'Meteorite' dal premiere:

Ezt megelőzően [futurenation] címmel jelent meg a Divided zenekar második albumának szöveges videóval kísért első előzetes dala, ami itt érhető el:

"A legjobb Def Leppard dal, amit a zenekar sosem írt meg." - Jessy Switchblade (Deadline)

"A banda, akik egy bizonyos synth felett nem mennek egy bizonyos synth alá!" - Nagy Viktor

"Nem lehet 2020-ban AOR sci-fi lemezt csinálni! Divided: fogd meg a söröm!" - Kovács Tak Péter

"A Divided 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a 80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.

Debütáló nagylemezük, a 'Modulus' 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót.

A frissen megjelent 'Behind Your Neon Eyes' lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások. Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel."

A Divided felállása így néz ki:

Brother Belmont - ének
psyKlone
- gitár, elektronika
Void
- gitár
Sol
- basszusgitár
Stalkher Jr.
- dobok

Bővebb infók, hírek a bandáról, koncertekről, albumokról, stb.: dividedband.com


A Soilwork frontembere vendégszerepel a DIVIDED új, 'Meteorite' című single-dalában (premier)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.