Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A Behemoth, a Primordial és a Pallbearer egyes tagjai vendégeskednek a ROME új albumán - itt az új dal, az 'Ächtung, Baby!'!

2020-07-15
A Rome debütáló albumának ('Le Ceneri Di Heliodoro') nagy sikerein felbuzdulva, a luxemburgi projekt megalkotta 15 éves karrierje eddig legnagyobb szabású lemezét.

A Rome új albuma 'The Lone Furrow' címmel jelenik meg 2020. augusztus 28-án.

A Rome művészete abba a kategóriába tartozik, amit a mainstream köznyelv "kívülállónak" nevez. A 'The Lone Furrow' album a modern világ éles és tisztánlátó kritikája; egy különleges kalandozás a történelem feldúlt tájképei között; egy spirituális utazás a világirodalom sokszínű palettáján. A Rome új kompozíciói olyan neves történelmi személyekből merítenek inspirációt, mint Hesse és Nietzsche, Tacitus és Orwell, vagy éppen Yeats és Baudelaire.

A Rome projekt egy "sötét világ letükröződése"; a luxemburgi származású Jérôme Reuter neo-folk projektje, ami immáron 2005 óta jelen van a színtéren. A több nyelven beszélő Reuter dalszövegei fontos részeit képezik a Rome hangzásvilágának (a zenész főként angol, de francia és német nyelven is énekel) - nincs ez másképp a 'The Lone Furrow' albumon sem.

Az új lemez a 'Tyriat Sig Tyrias' című szám kriptikus elbeszélésével indul. Ezt követi az 'Ächtung, Baby!' című szám (ami egyfajta egyedi utalás a U2 1991-es sláger-lemezére), amiben Jérôme-ot a kultikus metalbanda, a Primordial frontembere, Alan Averill kíséri. Mellette egyébkén több neves metal- és világ-zenész kapott szerepet ezen a lemezen, ezzel is azt igazolván, hogy ezúttal is egy magas színvonalú albumról van szó. Reuter - aki önmaga is költő - egy impresszív vendég-énekesi névsort állított össze, melynek egyik kiemelkedő szereplője a Behemoth-frontember Adam Nergal Darski (aki a 'The Angry Cup' dalban vokálozik és kántál anyanyelvén, lengyelül). További vendégek közt van Laure Le Prunenec (Rïcïnn); Joseph D. Rowland, az amerikai doom metalista Pallbearer zenekar frontembere; illetve J.J., az osztrák Harakiri For The Sky tagja.

A Rome célja, hogy tudassa a hallgatóval: a művészet azért van, hogy teljessé váljon általa a világ; minden dicsősége és sötétsége révén áthidalja az érzelem és az értelem közötti űrt. A 'The Lone Furrow' albumon a Rome egy olyan fantasztikus mesét mesél el, amiben emberek és istenek azonos érzésekkel és fájdalmakkal rendelkeznek. Reuter és projektje emlékeztet minket arra, hogy a világ jóval nagyobb, mint amit mi hiszünk; a hagyományaink pedig jóval mélyebb értelemmel bírnak, mint ami elképzelhető.

A tracklista:
01. Masters Of The Earth (ft. Aki Cederberg)
02. Tyriat Sig Tyrias
03. Ächtung, Baby! (ft. Alan Averill / Primordial)
04. Making Enemies In The New Age (ft. Joseph D. Rowland / Pallbearer)
05. The Angry Cup (ft. Adam Nergal Darski / Behemoth)
06. The Twain
07. Kali Yuga Über Alles
08. The Weight Of Light
09. The Lay Of Iria (ft. J. J. / Harakiri For The Sky)
10. On Albion’s Plain
11. Palmyra (ft. Laure Le Prunenec / Rïcïnn)
12. Obsidian
13. A Peak Of One's Own

Íme az Alan Averill-lel (Primordial) közös, 'Ächtung, Baby!' című szám premiere:

Bővebb infók, hírek a Rome hivatalos Facebook-oldalán találhatók.


A Behemoth, a Primordial és a Pallbearer egyes tagjai vendégeskednek a ROME új albumán - itt az új dal, az 'Ächtung, Baby!'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.