Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a SOUTH OF EDEN zenekar új akusztikus videoklipje, a 'Dancing With Fire'!

2020-10-16
A Lava / Republic Records kiadók igazolták le a korábban Black Coffee néven működő South Of Eden zenekart. A négytagú, Ohio-beli csapat egy 'The Talk' című mini-albummal debütált.

"Feszes riffek, elektromosan a végletekig töltött gitár-témák és mennydörgés-szerű ritmus-szekciók" alkotják a 'The Talk' című lemezt, mellyel bemutatkozik a közönségnek a South Of Eden együttes. A Grammy-díjas Greg Wells (Adele, Twenty One Pilots, Deftones) producer által "kezelt" 'Dancing With Fire' dalokban a Columbus-beli zenekar a grunge műfaj dallamait ötvözi virtuóz classic-rock muzsikával, egyedi hangzással és "megannyi tökösséggel".

A 2020 augusztusában megjelent 'The Talk' EP borítója és dallistája így néz ki:

01. The Talk
02. Solo
03. Morning Brew
04. Dancing With Fire

Nemrég megjelent a mini-lemez címadó dalának hivatalos klipje, amit így kommentált a banda: "Ez a videó összeköti a lemez összes témáját, zeneiségét és dal-ötletét. Torz nézetek, zavaros napirendek, birkanyájként vonuló tömegek és véget nem érő feszültség... erről szólnak a dalszövegek. Mindezt végtelen érzelmek, különféle hangulatok és fényes pillanatok kísérik zenei tekintetben. A ‘The Talk’ videoklipjét élvezettel forgattuk - hatalmas élmény és buli volt az egész! A járvány sokat változtatott a világon; itt, Ohio-ben pedig rendkívül szigorúak a törvények közösségi távolságtartás szempontjából...".

Elsőként a 'Dancing With Fire' című számot osztotta meg a banda az EP-ről, hivatalos videoklip formájában. A csapat a következőket közölte: "Tisztában voltunk vele, hogy első dalunknak magában kell foglalnia személyiségünket - mind zenei, mind vizuális tekintetben. A ‘Dancing With Fire’ pontosan erről szól; az egyéniségről. Maga a dal egyébként egy konfliktust mutat be; számunkra pedig az jelenti a konfliktust, amikor néhány 22 éves srác rockbandát próbál alapítani a legbizonytalanabb idők közepette... Kíváncsiak figyeljük, hogyan tolmácsolják az emberek ezt a dalt a saját életük tekintetében!".

A 'Dancing With Fire' című single meghallgatható lentebb, valamint letölthető itt. A dal hivatalos klipjét a banda első turnéján forgatták, egy Columbus-beli buli alkalmával (vendégként szerepel benne a Lava zenekar tagja, Jason Flom). Szintén lentebb érhető el a dal szöveges videója.

2020. október 16-án a banda kiadta a fentebb említett EP akusztikus változatát is. A 'The Talk Sessions' címmel ellátott mini-lemezen öt szám található: az eredeti EP dalainak akusztikus / live változata - ezeket a Sonic Lounge Stúdió falai között vették fel. Íme egy kis ízelítő, a 'Dancing With Fire' dal akusztikus videoklipje:

Bővebb infók, hírek a bandáról és a jövőbeni tevékenységekről: www.facebook.com/southofedenmusic


Itt a SOUTH OF EDEN zenekar új akusztikus videoklipje, a 'Dancing With Fire'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.