Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Toplistákon a NAPALM DEATH új albuma

2020-09-25
A legendás grindcore banda, a Napalm Death 'Throes of Joy in the Jaws of Defeatism' címmel adta ki új nagylemezét.

A Napalm Death a brit Parlour Stúdió falai között kezdte meg új albuma munkálatait; méghozzá régi partnere, Russ Russell producer társaságában. Az új lemez a 2015-ös 'Apex Predator - Easy Meat' album régóta várt folytatása. Az alább látható lemezborító Frode Sylthe műve.

A 'Throes of Joy in the Jaws of Defeatism' - ami szeptember 18-án jelent meg, a Century Media Records jóvoltából - "felvonultatja a Napalm Death mindenkori instrumentális extrémitását és dalszövegeinek szókimondó mivoltát; méghozzá 12 durva és könyörtelen hangzású grindcore-himnuszon keresztül".

A tracklista:
01. Fuck The Factoid
02. Backlash Just Because
03. That Curse Of Being In Thrall
04. Contagion
05. Joie De Ne Pas Vivre
06. Invigorating Clutch
07. Zero Gravitas Chamber
08. Fluxing Of The Muscle
09. Amoral
10. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
11. Acting In Gouged Faith
12. A Bellyful Of Salt And Spleen

Az album a megjelenést követően több európai ország hivatalos zenei toplistájára is felkerült és amerikában is nagy sikereket aratott. A toplistás helyezéseket itt lehet böngészni.

A Shane Embury, Mark ‘Barney’ Greenway és Danny Herrera alkotta Napalm Death elsőként a 'Backlash Just Because' című számot osztotta meg; méghozzá dalszöveges videó formájában, ízelítőképpen az album rendeléséhez.

Greenway így szólt: "Konkrétan ez a dal hozott formában engem, miközben az új album szövegeit írtam. Egy érdes, rekedtres és egyben tradícionális nótáról van szó, ami egyben csípős és disszonáns is, illetve fülbemászó - már a dühögő zajok esetében beszélhetünk ilyesmiről. Dalszövegi szempontból a könnyű prédák kiszolgáltatottságáról és paranoia-szításról van szó, aminek manapság én magam is rendszeresen áldozatául esek. A dal végefelé egyébként igazán elengedem: szórványos vokálokra - egy ponton pedig ugató-őrületre - kell itt számítani. Igazán szeretetteljes ez az egész!".

A második single-dal, az 'Amoral' kapcsán a következőket mondta Greenway: "Nagyon örülünk, hogy újra Michael Panduro-val (michaelpanduro.com) dolgozhattunk, mivel az ő stílusa a megszokottól nagyban eltér, és remekül passzol a miénkhez. A gyerekek látszólag játszanak, de valamilyen abszurd okból kifolyólag szisztematikus engedelmességet mutatnak a hatalom előtt... Shane így kívánta papírra vetni az emberi erőtlenséget és megalkuvást. Zenei tekintetben egy kibaszottul post-punk hatású nótáról van szó, de a ritmusok masszívak és tervszerűek".

Harmadjára az 'A Bellyful Of Salt And Spleen' című számot osztották meg. Az album záró-tételének videoklipjé Sam Edwards és Khaled Lowe (A-Side Films) rendezte.


Toplistákon a NAPALM DEATH új albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.