Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Anathema, Tribulation és Gaahls Wyrd tagok vendégszerepelnek a CRIPPLED BLACK PHOENIX új lemezén - itt az új videoklipes dal, a 'Cry Of Love'!

2020-07-29
A Crippled Black Phoenix nevezetű "dark-prog" banda 'Ellengæst' címmel jelenteti meg új stúdióalbumát a Season Of Mist kiadó jóvoltából, 2020. október 9-én.

Az 'Ellengæst' című albumot a banda frontembere / elsőszámú dalszerzője, Justin Greaves, valamint Belinda Kordic énekesnő, Andy Taylor gitáros és Helen Stanley multi-instrumentalista rögzítette, néhány neves vendég-énekes társaságában - köztük van az Anathema vokalistája, Vincent Cavanagh; az egykori Gorgoroth / jelenlegi Gaahls Wyrd frontember Gaahl; az ausztrál énekes-gitárosnő Suzie Stapleton; a Coliseum és a Fotocrime vezére, Ryan Patterson; illetve a Tribulation énekese, Jonathan Hultén.

"Ezt az albumot a tavalyi év végén vettük fel, most pedig rettentően izgatottak vagyunk, hogy véggre hamarosan rászabadíthatjuk a világra. Egy új korszak vette kezdetét a CBP történetében - örömmel állunk a változás előtt" - nyilatkozta Justin Greaves. "Ezek a dalok különféle gondolatok és érzelmek kollekciói, melyek valamilyen módon összefüggésben vannak azzal, miként létezünk ebben a világban, és milyen lehet átjutni más dimenziókba; hogyan éljük meg a különböző lelkek és démonok érintését; mitől leszünk erősek, vagy épp gyengék... Egyszóval azokról a dolgokról van szó, amik az emberi fajt foglalkoztatják. A Thana által készített lemezborító remekül kifejezi az album tematikáját; egyben tökéletesen vizualizálja az 'Ellengæst' hangzását. Ez egy olyan atmoszféra, ami garantáltan magával rántja a hallgatót".

Az alább látható lemezborítót Thanasis Stratidakis (Erebus Art) és Benedikt Demmer grafikus dizájner alkotta meg.

A tracklista:
01. House Of Fools
02. Lost
03. In The Night
04. Cry Of Love
05. Everything I Say
06. (-)
07. The Invisible Past
08. She’s In Parties

A Crippled Black Phoenix egy újabb zenei előrelépést tesz az 'Ellengæst' albummal, ami mellőz minden ismert és bejáratott zenei normát és trendet. A CBP alap-magja - azaz Greaves, Kordic, Taylor és Stanley - egy egyedülálló, sajátos és műfajilag meghatározhatatlan anyagot alkotott meg, ami Greaves szerint a valahavolt legerősebb Crippled Black Phoenix-anyag. Nem véletlen az album címe, ami skandináv nyelven "erős lelket" jelent.

Az 'Ellengæst' első ízelítője a 'Cry Of Love' dal hivatalos videoklipje, amiben vendégként énekel Ryan Michael Patterson (Fotocrime, ex-Coliseum). A dalhoz Guilherme Henriques rendezett videoklipet - ez lentebb megtekinthető, ízelítőképpen a lemez előrendeléséhez.

Justin Greaves így kommentálta a 'Cry Of Love' dalt: "Ez a dal egy szeretett családtag elvesztéséről szól; de ezesetben nem emberi lényről, hanem egy háziállatról van szó. Ryan írta meg a dal szövegét és a vokál-témákat, miután elküldtem neki a zenei részeket, és a végeredmény mindannyiónkat lenyűgözött. Lévén Ryan, Belinda és jómagam menthetetlen állatbarátok és vegánok vagyunk, nagyon jól kijövünk egymással, és ez a téma mindannyiónkat mélyen érint".


Anathema, Tribulation és Gaahls Wyrd tagok vendégszerepelnek a CRIPPLED BLACK PHOENIX új lemezén - itt az új videoklipes dal, a 'Cry Of Love'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.