Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SATAN - hivatalos formában jelennek meg újra a legendás NWOBHM banda kultikus demói

2020-07-28
A legendás brit Satan együttes szeptember 25-én adja ki új, exkluzív albumát, ami az 'Early Rituals' címet viseli.

A Satan együttes az NWOBHM-mozgalom egyik zászlóvivő bandája, melynek neve olyan kultikus albumokat fémjelez, mint az 1983-as 'Court in the Act' és az 1987-es 'Suspended Sentence'. A banda 2013-as visszatérő albumával ('Life Sentence') és 2015-ös 'Atom by Atom' című stúdiólemezével beigazolta, hogy semmiképpen sem kívánja a múlt dicsőségeit meglovagolni; annál inkább megújult erővel folytatják metalista tevékenységeiket.

A Satan 2012 alakult újjá, egy vadonatúj felállással, amit Russ Tippins és Steve Ramsey gitárosok, Graeme English basszer, Sean Taylor dobos és Brian Ross énekes alkot. Mindkét visszatérő lemezük nagy sikereket aratott a világ minden táján; sőtmitöbb, új sztenderdeket állított maga a banda és a teljes NWOBHM-mozgalom elé. 2014-ben kiadtak egy 'Trail of Fire - Live In North America' című koncert-anyagot, aminek ötlete akkor született, amikor a bandát azév nyarán felkérték a német Keep It True fesztivál szervezői egy egy-koncertes reunion-bulira. A zenekarnak ez volt az első fellépése 28 év után. A Satan bulija sikerekben minden várakozást felülmúlt, ugyanis még véget sem ért a headliner Crimson Glory koncertje, a közönség már a 'Satan! Satan!'-t kiabálta. Ez után a buli után döntöttek tehát úgy a tagok, hogy egy kisebb európai turnét bonyolítanak le (német, holland, belga és angliai állomásokkal), mielőtt nekilátnak az újbóli próbáknak és demózásnak. Ezt követően született meg az 'Atom by Atom' című stúdiólemez, amit a Listenable Records adott ki, 2015 októberében.

Most, alig három év elteltével egy újabb bombasztikus dal-kollekcióval tért vissza a Satan! 2018. szeptember 7-én jelent meg a csapat új, vad és nyers hangzású, spontán módon rögzített albuma, ami méltó folytatása a '80-as évekbeli és az újkori lemezeknek egyaránt. Az új, 'Cruel Magic' címet viselő nagylemez (amiről bővebben itt írtunk) kiadása végett a banda a Metal Blade Records-szal kötött világraszóló lemezszerződést.

2020-ban a Satan egy új, exkluzív albumot jelentett be, melyen a korai Satan-demóalbumok (vagyis az 1981-es 'The First Demo', az 1982-es 'Into the Fire' és az 1986-os 'The Dirt') kerültek újrakeverés alá.

Russ Tippins gitáros elmondta: "Az 1980-as években három különböző demót gyártottunk le, amit (természetesen) kazettákon sokszorosítottunk. Ezen demó-anyagok dalai remek iránymutatást nyújtanak a rajongók számára, atekintetben, művészileg és gyakorlatban merrefelé halad annak idején a banda. Ami még érdekesebb ebben a dupla LP / CD kiadványban, az az, hogy három különböző énekes és három különböző dobos hallható a dalokban. A Satan annak idején rendszeresen rotálódott; de mindvégig rengeteg energiánk és szabadidőnk volt! Egyébként nagyon büszkék vagyunk a történelmünkre, és reméljük, hogy Ti is élvezitek majd ezeket az újrakevert demókat. Ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte hálánkat egykori bandatársaink irányába, akik fontos részei voltak ennek a történetnek; illetve szeretnénk köszönetet mondani a Listenable Records-nak, hogy kiadják ezt az albumot, és támogattak minket a 2013-2017-es időszakban, mely jelentős periódusa volt a Satan kilenc évvel ezelőtt reunion-korszakának".

Az 'Early Rituals' című demó-kollekció Európában szeptember 25-én, Amerikában pedig október 9-én jelenik meg, dupla bakeliten, CD-n és digitális formában. Az előrendelési infók itt érhetők el.

Az 'Early Rituals' lemezen hallható demó-dalok mindegyikét újrakevert, remaszterizált formában kapják kézhez a rajongók. Ez a kiadvány kötelező anyag a klasszikus heavy metalt kedvelők számára!

A tracklista:
01. Kiss Of Death
02. Heads Will Roll
03. Oppression
04. The Executioner
05. Into The Fire - Trial By Fire
06. Blades Of Steel
07. No Turning Back
08. Break Free
09. Pull The Trigger
10. The Ritual
11. Key To Oblivion
12. Hear Evil See Evil Speak Evil
13. Fuck You
14. The Ice Man


SATAN - hivatalos formában jelennek meg újra a legendás NWOBHM banda kultikus demói
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.