Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: CHAOS MAGIC - 'Falling Again'

2020-07-29
A Frontiers Music Srl kötelékébe tartozó Chaos Magic - amit a chilei metal-énekesnő, Caterina Nix alapított - új videoklipet mutatott be a 2019-es 'Furyborn' albumról. Íme a 'Falling Again' premiere:

Másik hír, hogy 'Desert Rose' címmel jelent meg néhány hete a Chaos Magic zenekar új EP-je, melyre négy feldolgozás került fel, négy különböző előadótól: egy Sting-, egy Bruce Dickinson, egy Faith No More- és egy Duran Duran-klasszikus hallható ezen a kiadványon, ami a Desert Rose 2019-es 'Furyborn' albumának folytatása.

A projekt legutóbb stúdióalbumát világszerte nagyra méltatták a rajongók és a kritikusok egyaránt. Ezen felbuzdulva Caterina Nix és bandája, valamint a lemezkiadó arra a közös megegyezésre jutottak, hogy egy speciális mini-album formájában bemutatják a közönségnek a Chaos Magic "másik oldalát" is. Így született meg ez a feldolgozás-lemez, amit két mérhetetlen tehetség; vagyis Caterina és a Chaos Magic producere, Nasson állított össze.

A tracklista:
01. Desert Rose (feat. Zaher Zorgati / Myrath + Mike Terrana) [Sting cover]
02. Accident Of Birth [Bruce Dickinson cover]
03. Ashes To Ashes [Faith No More cover]
04. Ordinary World [Duran Duran cover]

Az EP-t itt lehet megrendelni és meghallgatni. Ízelítőképpen alább elérhető a címadó dal, amiben a Myrath énekese, Zaher Zorgati és a legendás dobos, Mike Terrana vendégszerepel. A dal és a kollaboráció kapcsán Nix így nyilatkozott: "Engem mindig is lenyűgözött ez a dal - szeretem a vibrálását és benne keveredő stílusok elegyét. Sting fantasztikusan megkomponálta ezt a nótát, én pedig már évek óta gondolkodom azon, hogyan szólna ennek rockos / metalos verziója. Amikor megvitattuk ezt az új EP-t, ez a dal volt az első, amit fel akartam helyezni rá. De ehhez szükség volt Zaher hangjára. Részemről nem is jöhetett szóba senki más! E nagyszerű performansz nélkül nem is lenne komplett ez a feldolgozás. Nem is beszélve arról, hogy Mike Terrana dob-legenda is nagy mértékben hozzájárult tehetségével és mágikus hangszer-tudásával ehhez a projekthez; szóval tulajdonképpen egy álmom vált most valóra!".

A Chaos Magic Timo Tolkki (ex-Stratovarius) gitáros / producer / dalszerző és a chilei születésű Caterina Nix énekesnő közreműködésében jött eredetileg létre, 2015-ben. Nix már egy korábbi Tolkki-projekt, az Avalon Rock Opera második művén ('Angels of the Apocalypse') is részt vett.

Caterina karrierje egy chilei metalbanda, az Aghonya élén kezdődött. A csapat az évek során olyan neves előadók társaságában turnézott Dél-Amerika-szerte, mint az After Forever, az Edguy és a Within Temptation.

"Néhány évvel ezelőtt találkoztam Timo-val Chilében. Ekkor ő még a Stratovarius-szal járt nálunk" - meséli Caterina. "Emlékszem, hogy épp egy 'meet-and-greet'-et tartott a banda - ekkor elegyedtünk szóba Timo-val, mintha már ezer éve ismertük volna egymást. Egyfajta apa-lánya kapcsolat alakult ki köztünk, és azóta is rendszeresen szóval tartjuk egymást. Egy nap úgy döntöttem, elküldöm neki a saját zeném; csak mert kíváncsi voltam, mi a véleménye róla. Szerencsére nagyon tetszett neki... így indult be ez a projekt".

A zenészpáros 2015 nyarára megírta, előadta és felvette az első Chaos Magic albumot. A produkcióért természetesen maga Tolkki felelt.

"Zenei tekintetben hasonló stílusba lehet besorolni minket, mint például a Within Temptation aktuális kiadványait. Elsöprően gyönyörű melódiák, grandiózus szimfónikus zenei tájképek... Érzésem szerint, a zene, amit Timo írt, teljes mértékben megállja a helyét: nagyon erős és életképes" - folytatta Caterina. "Hatalmas élvezet volt számomra, hogy elénekelhetem ezeket a csodálatos dalokat. Kiadtam magamból a legjobbat annak érdekében, hogy minden érzelmet és szenvedélyt belevigyek ebbe az albumba; de ez nem is esett nehezemre, annyira izgatott voltam...".

A Chaos Magic bemutatkozó 'I'm Alive' című single-dalának hivatalos videoklipje itt megtekinthető:

A Chaos Magic 2019 nyarán adta ki második, 'Furyborn' című nagylemezét. Ezen az albumon már nem szerepel Timo Tolkki, de több neves vendég (pl. Ronnie Romero, Tom Englund, Mistheria, stb.) is hozzájárult a munkálatokhoz.


Klip-premier: CHAOS MAGIC - 'Falling Again'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.