Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albumot jelentett be a svéd sleaze banda, a LASER DRACUL

2020-07-31
Itt a banda 'Ashes And Dust' című száma!

A Laser Dracul tagjai - vagyis Henrik, Lars és Michael - a '90-es évek végén ismerkedtek meg, egy sörözés közepette, a svédországi Borlänge városában (ami egy klasszikus vasipari település), de közös zenei paktumuk csak 15 évvel később vált valóra.

Azóta bandák jöttek és mentek, gitárok kerültek elő és törtek össze, életek teltek el és szenvedélyek gyúltak lángra; mígnem 2014-ben a trió hivatalosan is összeállt, hogy zenéjüket végre a világra szabadíthassák. Kibérelték a Sellnoise Stúdiót, ahol rögtön meg is alkottak egy négyszámos demó-albumot, amit egyenesen bandájukról neveztek el. Old-school doom. Sludge rock. Provinciális folklór... Ilyen stílusokkal illették zenéjüket, akik hallották az anyagot; de ami a lényeg, hogy megszületett a Laser Dracul, és innentől fogva egy lépést sem tágít!

Miután 2016-ban a Ván Records hivatalos formában is kiadta a 'Laser Dracul' albumot, a banda lebonyolított egy svéd, illetve egy németországi turnét is, mielőtt visszatért volna a Sellnoise Stúdióba, hogy a tagok újra kiadjanak magukból minden inspirációt. Ezzel elérkeztünk a 2020-as esztendőhöz; habár időközben beütött a járvány és a karantén. Ennek ellenére a trió (még ezt megelőzően) meg tudta írni és fel tudta venni új, 'Hagridden' című nagylemezét, ami világszerte 2020. szeptember 25-én jelenik meg, a Majestic Mountain Records kiadó jóvoltából.

A tracklista:
01. Ashes And Dust
02. High Tide Striding
03. Into The Night We Go
04. Now You See
05. Ill In Spirit
06. Mother Midnight

Íme az 'Ashes And Dust' című szám premiere:

A Laser Dracul hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


Új albumot jelentett be a svéd sleaze banda, a LASER DRACUL
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.