Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

PRESTIGE - a Korpiklaani dobosával egészült ki a finn thrash banda; bejelentették az új albumot

2021-07-03
Matti "Matson" Johansson ezentúl a Prestige felállását erősíti. A banda új albuma augusztusra várható.

Az új Prestige album 'Reveal the Ravage' címmel lát napvilágot augusztus 13-án, a Massacre Records jóvoltából (digipak CD-n, valamint digitális formában; egy későbbi időpontban pedig LP-n is).

A 'Reveal the Ravage' album hangmérnöke és mixere Samu Oittinen (Fantom Studio) volt. A lemez borítóját a neves Jan Yrlund (Darkgrove Design) készítette, aki nem mellesleg a banda gitárosa. Íme a mű:

A Prestige eredeti dobosa, Tero Karppinen 2019 végén döntött úgy, visszavonul a zenéléstől. A banda az ő engedélyével azonban folytatta működését - sőtmitöbb, neki is láttak az új dalok megírásának; miközben megállás nélkül keresték az új dobost. Ezt követően találtak rá Matti "Matson" Johansson-ra, aki épp nemrégiben (17 év után) lépett ki a Korpiklaani soraiból. Matson - lévén megvan neki mindegyik Prestige-lemez - ismeri új bandája összes dalát, és persze a megfelelő készségekkel is meg van áldva.

"Hatalmas megtiszteltetés számomra a Prestige felkérése. Óriási rajongója vagyok a bandának tinédzserkorom óta, és mindig is tisztelettel tekintettem Tero munkájára. A legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve!" - nyilatkozta Matson.

Új felállásával (Aku Kytölä basszusgitáros-énekes, Jan  ”Örkki” Yrlund és Ari Karppinen gitárosok és Matson, a dobos) rögtön be is vonult a Prestige a Fantom Stúdióba, hogy felvegyen néhány új számot - ebből lett végül a 'Reveal the Ravage' album, aminek előzetese; egy két számot ('Exit', 'You Weep') tartalmazó kislemez már májusban napvilágot látott (héthüvelykes bakeliten). Ez a két dal tehát felkerült az augusztusban megjelenő nagylemezre is!

A zenekar emellett készen áll arra, hogy (valamikor a jövőben) színpadra is lépjen...

Bővebb infók a bandáról, a Facebookon találhatók.


PRESTIGE - a Korpiklaani dobosával egészült ki a finn thrash banda; bejelentették az új albumot
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.