Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEMONICAL - új felállással rögzítettek új albumot a svéd death metalisták; itt a harmadik dal a 'World Domination'-ről!

2020-10-22
A svéd death metal banda nemrégiben szakított énekesével, Alexander Högbom-mal (October Tide); most pedig új albumot rögzített az új felállás.

Högbom mindössze egy stúdióalbumot (2018 - 'Chaos Manifesto') rögzített a bandával; a tavalyi Scandinavia Deathfest koncertje után azonban bejelentette távozását. A Demonical 2019 novemberére találta meg Högbom utódját; méghozzá Christofer Säterdal személyében.

Martin Schulman basszusgitáros korábban az alábbiakat közölte az ügy kapcsán: "A Demonical és Alexander Högbom énekes útjai különváltak, mindenféle rosszmájúság és dráma nélküli módon. Erre már fel voltunk készülve egy jóideje; lévén Alexander már öt hónappal ezelőtt értesített minket a döntéséről, nem sokkal a 2019-es Scandinavia Deathfest koncertünk után. Tiszteletben tartjuk Alex döntését; egyúttal köszönetet mondunk neki a bandában töltött éveiért; és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, tartogasson az bármit is számára. A Demonical énekese ezentúl Christofer Säterdal lesz. Christofer már bebizonyította kvalitását és elkötelezettségét más-más bandákban - köztük a svéd viking-metalista Fimbultyr zenekarban. A nyár folyamán rendszeresen próbáltunk - ezek a közös zenélések pedig megersítettek minket abban, hogy Chris a megfelelő ember erre a pozícióra. Az előttünk álló ösvény dicsőséggel van kikövezve!".

Säterdal 2019. november 14-én mutatkozott be a Demonical színeiben, egy stockholmi koncert alkalmával. Ezután a banda Brazília felé vette az irányt: a Brazil Ablaze Tour december 5-én vette kezdetét, Manaus városában. Emellett a tél folyamán a csapat megírta következő nagylemezét; a 'Chaos Manifesto' folytatását, amit a Glashuset Stúdióban vesznek fel, Johan Hjelm hangmérnök társaságában.

Az új album - ami az első lesz Christofer Säterdal énekes részvételével, és Ronnie Bergerstål vissaztérése óta - a nyár végén került lekeverésre és maszterizálásra (Karl Daniel Lidén és a Tri-Lamb Stúdió által); így 2020. október 23-án megjelenhet az új anyag az Agonia Records kiadó révén, 'World Domination' címmel.

A 'World Domination' "híd a régi és az új Demonical között". A banda alapvetően hatodik albumán sem változtat a jól bevált formulán; vagyis ezúttal is "brutális, dallamos és hamisítatlanul svéd stílusú death metal zenére" kell számítani. A 'World Domination' egyébként ott folytatódik, ahol a 2018-as 'Chaos Manifesto' abbamaradt, de ezesetben "extra dinamikával és sajátos vibrálással gazdagodott a banda hangzása".

"Elkészült hatodik nagylemezünk, a 'World Domination', ami az első, melyet új énekesünkkel közösen rögzítettünk. Christofer Sätderdal és a régi-új dobos Ronnie Bergerstål közreműködésében megszületett tehát a 'Chaos Manifesto' folytatása; azaz egy könyörtelen hangzású, HM-2 alapú, svéd death metal-lemez, ami a brutalitás, a dallamok és a sötétség sajátos elegyét vonultatja fel. Mint minden albumunk esetében, ezúttal is igyekeztünk új betétekkel és elemekkel színesíteni zenénket, és most azt kell, hogy mondjuk, totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Produkció tekintetében egyértelműen ez az eddigi legdinamikusabb, legváltozatosabb albumunk. Ez nem csak azért van, mert stúdiózásnál a szokásostól eltérő módon dolgoztunk, hanem azért is, mert eleve arra törekedtünk, hogy minél energikusabb, "élőbb" hangzás érjünk el - mint ami jellemző volt a '80-as évek végén és a '90-es évek elején megjelent albumokra. A 'World Domination' több különböző stúdióban rögzítettük Svédország-szerte; majd az anyagot átnyújtottuk Karl Daniel Lidén-nek, keverés és maszterizálás céljából. Ez a kollaboráció már az előző albumunk esetében is bevált".

Az új album borítóját Susan Wicher készítette. Íme a mű és a dallista:

01. My Kingdom Done
02. Hellfire Rain
03. Aeons Of Death
04. The Thin Darkness
05. We Stand As One
06. Victorious
07. Slipping Apart
08. Calescent Punishment

Az első három ízelítő, a 'My Kingdom Done', az 'Aeons Of Death' és a 'Slipping Apart' című számok hivatalos videója itt érhető el [ez utóbbi dalban a legendás Nils Patrik Johansson (Astral Doors, ex-Civil War) vendég-énekel]:

Az eredeti tervek szerint 2020 júliusában a Demonical a Mystifier zenekar társaságában turnézott volna Európában, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a körutat. Ehelyett 2020 novemberében fog lezajlani a körút, melyen a Metal Blade kiadó hatáskörébe tartozó Lik zenekar, a brazil death metalista Nervochaos és a svéd Bleeding Utopia együttes lesz az előzenekar.


A Demonical legutóbbi, ötödik nagylemeze, a 'Chaos Manifesto' 2018. március 23-án jelent meg, az Agonia Records jóvoltából. 


DEMONICAL - új felállással rögzítettek új albumot a svéd death metalisták; itt a harmadik dal a 'World Domination'-ről!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.