Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Morten Stützer gitáros emlékére új dalt adott ki az ARTILLERY (premier)

2020-10-17
A dán thrasherek október 16-án adták ki új kislemezüket, ami a 'The Last Journey' címet viseli.

A 'The Last Journey' című EP digitálisan és bakeliten jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából. Az Artillery új dala - amiben a banda két korábbi énekese, Flemming Rønsdorf és Søren Adamsen vendégszerepel - a zenekar néhai gitárosa, a 2019 októberében elhunyt Morten Stützer emlékére íródott. A mini-album B-oldalán a Metallica 'Trapped Under Ice' című klasszikusának feldolgozása hallható.

Az Artillery közleménye így szól: "Amikor az Artillery tavaly októberben elvesztette Morten-t, úgy döntöttünk, felveszünk egy új számot az ő emlékére. Ezt a dalt 'The Last Journey' címmel láttuk el; vendégként pedig felvonultatjuk benne bandánk két korábbi énekesét, Søren Adamsen-t és Flemming Rønsdorf-ot. Ez egy igazán epikus nóta. A kislemez B-oldalán pedig Morten - és persze az Artillery - egyik örökös kedvence, a Metallica 'Trapped Under Ice' dalának feldolgozása szerepel. Ezt a dalt egyébként a Metallica az Artillery és a Mercyful Fate közös próbatermében játszotta el először; majd a koppenhágai Sweet Silence Stúdióban rögzítette, 1984-ben".

Mind a 'The Last Journey', mind pedig a Metallica-feldolgozás a dán fővárosban, a Medley Stúdióban került rögzítésre, Søren Andersen hangmérnök közreműködésében. Az Artilley ugyanebbe a stúdióba vonult be 2020. október 5-én, hogy felvegye soron következő nagylemezét, ami a 2018-as 'The Face of Fear' album folytatása lesz.

A kislemez rendelési infói itt találhatók meg. Íme a 'The Last Journey' dal és a 'Trapped Under Ice' feldolgozás premiere:

Morten Stützer gitáros az 1982-es megalakulás óta tagja volt az Artillery-nek; emellett pedig szerepelt a Furious Trauma, a Missing Link, a Corpse Vomit és a Voodoo zenekarokban is. A gitáros 2019. október 2-án hunyt el, 57 éves korában, miután testén egy gyógyíthatatlan vérrög keletkezett. Morten testvére, a 60 éves Michael Stützer szintén az Artillery alapító tagja; ő a banda szólógitárosa. Morten helyét egyébként Kræn Meier (Hell's Domain, Nominon, Sacrificial, stb.) vette át.


Morten Stützer gitáros emlékére új dalt adott ki az ARTILLERY (premier)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.