Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Koncert-klippremier: RIVERSIDE - 'Vale Of Tears'

2020-09-18
A lengyel prog-metalista Riverside zenekar a következő üzenettel osztotta meg új koncert-videóját:

"Nagyon hiányoznak nekünk a színpadok, és reméljük, mihamarabb visszatérhetünk a turnézáshoz! Jelenleg egyébként különféle, régi és új projekten dolgozunk. Maradjatok türelemmel ezzel kapcsolatban...".

A Riverside zenekar legutóbbi kiadványa, a 'Waste7and' album speciális, 2CD+DVD verziója volt. A 'Waste7and' album új változata 2019. november 29-én látott napvilágot, az InsideOutMusic kiadó jóvoltából; méghozzá "Hi-Res Stereo" és "Surround Mix" hang-minőségű verzióban, dupla CD+DVD formában, digipakban. Az újrakiadásra az extrák mellett felkerült 5 eddig kiadatlan akusztikus dal is (ez a bónusz CD egyébként önálló változatban, digitális EP formájában is kiadásra került).

A rendelésről és a kiadvány tartalmáról bővebb infókat itt lehet találni.

Az újrakiadás apropójából a banda bemutatott két vadonatúj videoklipet is, ami az 'Out Of Myself' akusztikus változatához és a 'Wasteland' című számhoz készült, Tomasz Pulsakowski (Sightsphere & Animatic) rendezésében.

A Riverside zenekar a 2018-as év elején hosszabbította meg szerződését az InsideOutMusic kiadóval, és szeptemberben kiadta hetedik, 'Waste7and' című albumát.

Ez az első lemezünk, amit trióként rögzítettünk. Zenénk még "komolyabb", még kiforrottabb lett; szóval készüljetek fel egy férfias, de mégis érzelmekkel teli albumra. A 'Waste7and' tehát magán viseli első két lemezünk emócionális hatásait, valamint utolsó két kiadványunk produkciós feljettségét egyaránt. Ha minden a tervek szerin halad, az új Riverside album ELPUSZTÍT majd benneteket!" - közölte annak idején az új lemez kapcsán a banda, amit jelenleg Mariusz Duda (ének, gitár, basszusgitár), Piotr "Mittloff" Kozieradzki (dobok) és Michał Łapaj (billentyűs) alkot.

Az InsideOutMusic 2018. szeptember 28-án adta ki az eredeti 'Waste7and' albumot, a lentebb látható, Travis Smith (Opeth, Devin Townsend, stb.) által tervezett borítóval.

Duda a következőképpen nyilatkozott az új album koncepciójáról: "Ezúttal úgy döntöttem, "poszt-apokaliptikus" vizekre evezünk. Ennek érdekében sok könyvet olvastam, filmet néztem és videójátékot kipróbáltam; és végül rájöttem, hogy mindegyik a menekülésről és a túlélésről szól. Így az, hogy önmagam írjak egy efféle történetet, ezidáig nem tűnt jó ötletnek. A Riverside életében azonban most egy új fejezet nyílt, és az utóbbi években tapasztalt élményeinket figyelembe véve, egy ehhez hasonló történet már egyből értelmet nyert volna. A 'Waste7and' többnyire arról szól, ami napjainkban zajlik a világban; de ugyanakkor utalás a bandát sújtó 2016-os tragédiára is. Zenei tekintetben ehhez mérten sötét hangzást vonultattunk fel; és a stúdiós folyamatokat is a korábbiaktól eltérő módon végeztük. Persze továbbra is mi vagyunk a Riverside, de mondanivalónkat ezúttal még mélyebb tartalommal, még "felnőttebb" módon prezentáljuk. A legtöbb előadó ugyanazokat a mondatokat nyilatkozza egy-egy új album kiadása esetén: megalkották a valahavolt legjobb munkájukat. Én nem fogom ezt mondani, mert minden, amit eddig csináltunk, meglehetősen jó és egyedi; de annyit bizton állíthatok, hogy sosem volt még rajtuk ilyen nagy mértékű érzelmi nyomás egy-egy leemz megalkotása közben, mint most... és nem is valószínű, hogy valaha fogunk még egy ehhez hasonló albumot készíteni. A 'Waste7and' egy epikus, multi-dimenzionális, költői és rendkívül mély album. Ilyenre valószínűleg egyszer az életben képes az ember".

A tracklista:
01. The Day After
02. Acid Rain
03. Vale Of Tears
04. Guardian Angel
05. Lament
06. The Struggle For Survival
07. River Down Below
08. Wasteland
09. The Night Before

A 'Vale Of Tears' című single lentebb meghallgatható; a rendeléseket pedig itt lehet leadni.

A Riverside 2018 nyarán fellépett három európai és egy amerikai fesztiválon (Cruise To The Edge); a 'Waste7and' hivatalos promóciós turnéja pedig október 12-én indult Gdansk-ban, a B90 klubban. A koncerteken egy másod-gitáros, Maciej Meller teszi teljessé a felállást (ő a szívrohamban 2016-ban elhunyt Piotr Grudziński-t helyettesíti).

2020 februárjában a banda újra európai turnéra indult. A 'Waste7and' legutóbbi promóciós turnéja keretében a zenekar Budapestre is ellátogatott volna, ha nem szól közbe a koronavírus: március 15-én a Barba Negrában léptek volna fel, de ezt a bulit elhalasztották egy egyelőre ismeretlen időpontra.


A Riverside legutóbbi stúdiólemeze, a 'Love, Fear and the Time Machine' 2015 szeptemberében jelent meg.


Koncert-klippremier: RIVERSIDE - 'Vale Of Tears'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.