Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

18 perc a stúdióban a görög CALYCES együttessel (videó)

2021-02-23
Az athéni Calyces együttes közzétett egy három számból álló stúdió-session videót.

Az alább látható videóban a banda tagjai a 2020-as debüt-album, az 'Impulse to Soar' három dalát ('False Awakening', 'Ego Dries Up The Ocean', 'Those Flames Are Dancing Wild') adja elő.

"Eljött az idő, hogy leporoljuk a mocskot a vállunkról, és egy hosszas kihagyás, karantén-helyzet után közzétegyük első élő performanszunkat, melyet az 'Impulse to Soar' album megjelenése után bonyolítottunk le. Ezt a 18 perces live-videót a Studio U217 ismerős falai között forgattuk - a debütáló album egyes dalait hallhatjátok benne, a banda színpadi dinamikájával előadva. Ne hagyjátok el a hiteteket; kitartás!".

A 2018-ban alakult Calyces zenekart Manthos Stergiou (gitár, szintetizátor, vokál) vezeti. Mellette Giannis Golfis gitáros, Stelios Tragos basszer és Alex Stavropoulos dobos szerepel a jelenlegi felállásban.

A Calyces 2020. október 16-án jelentette meg debütáló albumát. A bemutatkozó, 'Impulse to Soar' című albumon a prog-metal 2000-es évek eleji stílusa vegyül a hetvenes évek klasszikus prog-rock muzsikájával. A banda alapvetően a "gondolkodó ember zenéjének" nevezi saját alkotásait. A Calyces debütáló albumára 10, "súlyos riffekkel, poliritmikus megoldásokkal, atmoszférikus betétekkel és megannyi dallammal, groove-val és energiával".

Az 'Impulse to Soar' borítója és dallistája így néz ki (az alábbi lejátszón végig is lehet hallgatni az összes dalt):

Vendégként szerepel a lemezen a Shining-ból ismert Jørgen Munkeby (Shining), aki szaxofon-szólózik az 'Unfair Labour' dalban (ami lentebb elérhető) és Chrysa Tsaltampasi (Spineless, Bella Fuzz), aki a 'Beyond Sight' dalban vokálozik.

A hanganyag maszterizálását a Grammy-díjas hangmérnök, Alan Douches (Mastodon, Kvelertak, The Dillinger Escape Plan, stb.) látta el. A felvételek több különböző, athéni stúdióban zajlottak, "gondosan megválogatott kollaborátorok" közreműködésében.  

Az albumot erősen ajánlják a Mastodon, az Alice In Chains, az Intronaut, a King Crimson, a Baroness, a Tool vagy éppen a The Mars Volta rajongóinak.

Lentebb elérhető a 'The Great Void' című szám hivatalos videója; nemrég pedig megjelent az 'Unfair Labour' című szám, amiben a norvég Shining együttes frontembere Jørgen Munkeby szaxofonozik. Íme a premier:


18 perc a stúdióban a görög CALYCES együttessel (videó)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.