Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hamarosan újabb "blastcore-őrülettel" tér vissza a YAUTJA - itt az új klipes dal, a 'The Weight'!

2021-05-18
A Nashville-i származású grind / "blastcore" banda a Relapse Records-szal kötött lemezszerződést. Soron következő nagylemezük 'The Lurch' címmel jelenik meg május 21-én.

A Coliseum, Gnarwhal és Nameless Cults egyes tagjaiból összeállt Yautja death metal, hardcore-punk, grind és noise-rock zenét ötvöz dalaiban, "különösen erőszakos" formában. A banda nevéhez eddig egy koncertlemez, két EP, egy Enabler-rel és egy Fórn-nal közös spilt-lemez, valamint egy teljes értékű stúdióalbum köthető. Elmondásuk szerint, debütáló, 'Songs Of Descent' (2014) című nagylemezük "minden tréfát félre téve a legmetalosabb, legagresszívabb és leginkább grind-töltetű anyag a katalógusban. A csapat fennállása során olyan előadókkal turnézott együtt, mint a Revocation, az Exhumed, a Dropdead, az Inter Arma, a Cult Leader, a Rivers Of Nihil és a Black Breath.

Kiadványaikat eddig a Forcefield Records, a Gilead Media és az Anti-Corporate Music Inc. kiadók gondozták, de a Yautja nemrég új lemezszerződést kötött; méghozzá a legendás Relapse Records kiadóval. Ennek kapcsán így szól a közlemény: "A Yautja tagjai a középsuli óta nagy rajongói voltak a Relapse előadóinak és kiadványainak. Mindig is őket vettük alapul, ha új és sokszínű zenéket akartunk felfedezni. Rettentően izgatottak vagyunk tehát, hogy a Relapse égisze alatt adhatjuk ki soron következő anyagainkat!".

2020 őszén vonult újra stúdióba a banda, Steve Albini hangmérnök (Electrical Audio Stúdió, Chicago) társaságában, hogy felvegye következő albumát, aminek véglegesítéséért Scott Evans (Antisleep Audio Stúdió) és Brad Boatright (Audiosiege) felelt. 2021. május 21-én fog megjelenni az új nagylemez, ami a 'The Lurch' címet kapta.

"Rengeteg időt töltöttünk ezekkel a dalokkal, és ez köszönhető többek közt ennek a kibaszott járványnak. Viszont: ennél nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy végre megoszthatjuk a világgal ezt az anyagot!".

A Brandon Guerts (Pig Destroyer, Melt Banana) borítóját viselő 'The Lurch' album CD-n, LP-n és digitális formában lát napvilágot (az előrendeléseket itt lehet leadni).

A tracklista:
01. A Killing Joke
02. The Spectacle
03. Wired Depths
04. Undesirables
05. Tethered
06. Clock Cleaner
07. Catastrophic
08. The Weight
09. Before The Foal

"Kezdve a durva nyitó-dallal ('A Killing Joke'), át az 'Undesirables' kísérteties noise-hullámain, egészen a 'Before The Foal' gyilkos bombázásával bezárólag, a 'The Lurch' magán viseli alkotói minden személyes frusztrációját, szociopolitikai észlelését". "Van egy kisebb buborékban is elférő baráti körünk, ami előadókból és üzletemberekből áll, de elég csak 30 percet vezetni a városon kívülre, máris konföderációs zászlókat és ‘Redneck Lives Matter’ pólós embereket látsz" - nyilatkozta a frontember, Kayhan Vaziri. "Azt akarom mondani ezzel, hogy rengeteg frusztráció van körülöttünk, és a dalszövegek egy része erre vonatkoztatható". Ezek mellett vannak olyan dalok is albumon - mint például a 'Tethered' és a 'Wired Depths' -, melyek a különféle technológiák és rendszerek emberiségre gyakorolt hatását mutatja be; a 'Catastrophic' dal pedig az elnyomott közösségek hangján szólal meg. A 'The Lurch' összességében egy olyan bandát prezentál, ami merész, szókimondó, kísérletezős és kegyelmet nem ismerő.

Íme az első két dal- és klip-premier, a 'Tethered' és a 'The Weight':

A Yautja jelenlegi felállását Kayhan Vaziri basszusgitáros-vokalista, Tyler Coburn dobos-vokalista és Shibby Poole gitáros-vokalista alkotja. Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/YautjaTN


Hamarosan újabb
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.