Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANTIQVA - 'Anadem Gyre' címmel mutatta be első videoklipjét a nemzetközi all-star black metal banda (premier)

2021-09-24
Az Antiqva nevezetű black metal szuper-group - amit Xenoyr (Ne Obliviscaris) és Lindsay Schoolcraft (ex-Cradle Of Filth) alapított - kiadta második hivatalos single-dalát.

Az Antiqva felállása így néz ki:

Lindsay Schoolcraft (ex-Cradle Of Filth) - zongora, orgona, ének
Xenoyr (Ne Obliviscaris, Omega Infinity) - hörgés / dalszövegek, vizualizációk
Justine Ethier (Karkaos, Blackguard) - dobok, nagyzenekari témák
Urzorn (Negator) - gitár
Memnock (Susperia, Abyssic) - basszusgitár
Dalai (The Ocean Collective, Dirty Granny Tales) - cselló
Andy Thomas (Black Crown Initiate) - gitár, ének

A banda új, második single-dala, az 'Anadem Gyre' most megjelent hivatalos videoklipen (ez a banda első klipje).

"Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk debütáló, 'Anadem Gyre' című videoklipünket, amely alapjául szolgáló dalt eredetileg bakeliten adtuk ki 2020-ben, mint a bemutatkozó, 'Funeral Crown' című kislemez bónuszát. Az 'Anadem Gyre' egy sötét, dark-folkos elemekkel felvértezett, black metal-hatású nóta - nagyjából erre számíthattok majd a debütáló nagylemezünkön is. Egyébként minden dalunkban hallható román nyelvű vokál - ezzel szeretnénk fejet hajtani eme lélekkel, karakterrel és folklórral teli ország előtt. Reméljük, Ti is élvezni fogjátok ezt a különleges vizuális élményt".

Az Antiqva bemutatkozó dala 'Funeral Crown' címmel jelent meg 2020. december 4-én, digitális / stream formában, valamint limitált bakeliten (a fentebb említett bónusz dallal kiegészítve).

Az ausztrál énekes, Xenoyr (Ne Obliviscaris, Omega Infinity) és a kanadai Juno-díj jelölt dalszerző / zongorista / hárfás, Lindsay Schoolcraft eredetileg 2015-ben ötlötte ki az Antiqva projektet, amikor mindketten Európában turnéztak. Lévén a két zenész nagyon hasonló ízléssel rendelkezik, és itt-ott a múltjuk is összeér, megegyeztek abban, hogy közös porjketjükben a klasszikus zene stílusát és eleganciáját ötvözik a black metal vad és zord brutalitásával. Ezáltal sikerült valami igazán egyedivel és különlegessel előrukkolniuk. 

Lindsay Schoolcraft nemrég elmondta: "Nagy örömmel jelentjük be, hogy debütáló dalunk 2020 decemberében végre a világra szabadul! Több mint egy hosszú éven keresztül kellett logisztikáznunk öt különböző ország között, hogy végre összehozzuk ezt a nótát, de a fáradság és a kitartás mostanra meghozta gyümölcsét. Alig várjuk már, hogy hallhassátok, mivel készültünk nektek!".

Íme a 'Funeral Crown' dal premiere:

Bővebb infók, hírek a projektről: www.facebook.com/antiqvaofficial


ANTIQVA - 'Anadem Gyre' címmel mutatta be első videoklipjét a nemzetközi all-star black metal banda (premier)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.