Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bejelentette harmadik albumát a TAU CROSS - itt az új klipes dal, a 'Burn With Me'!

2020-10-21
A Tau Cross harmadik stúdiólemeze 'Messengers of Deception' címmel lát napvilágot december 4-én, a Heretical Music / Easy Action Records kiadók jóvoltából.

A 'Messengers of Deception' mind zenei, mind dalszövegi tekintetben "epikusnak" nevezhető. A frontember Rob ‘The Baron’ Miller ezúttal "a gonosz kozmológiai eredetéről és a megtévesztés erejéről" szóló dalokat írt.

Miller nagyjából egy évvel ezelőtt okozott egy kisebb botrányt, miután a banda eredeti kiadója, a Relapse Records visszavonta az új album első változatának kiadását; ezzel egyidőben pedig a zenekar is feloszlott. Ezután a zenész újrarögzített minden témát, újradolgozta az új dalokat, és hozzá is tett néhány plusz témát.

Miller így nyilatkozott: "Úgy vélem, saját dalaim fontos és kritikus részei dalszerzői karrierem evolúciójának; egyben pedig alapvetően kiindulási pontjai ezoterikus ideáimnak, melyek az utóbbi években elsősorban foglalkoztatnak engem. Tulajdonképpen ebből forrott újra ki az Amebix, és ez a lendület indította be a Tau Cross-t is. Érdeklődésem a gnosztikus kozmológia, az okkultizmus és az UFO-kkal / népmesékkel kapcsolatos projektek iránt, egy olyan szintézis részei, amely révén minden pontot össze lehet kötni a munkásságomat illetően. Ami biztos, hogy a 'Messengers of Deception' album tartogat néhány igazán elgondolkodtató sort a hallgatók számára".

A Tau Cross két új taggal (a gitáros The Kurgan és a dobos Talamh) kiegészülve bizonyítja be, hogy a punk-metal színtéren is lehet elgondolkodtató, progresszív művet alkotni. Összességében azonban a korábbi albumoknál súlyosabb és sötétebb hangvételű anyagra kell számítani, de ugyanakkor a 'Messengers of Deception' a Tau Cross eddigi legsokszínűbb kiadványa.

A borító és a tracklista így néz ki:

01. Yaldabaoth
02. Hollow Earth
03. Burn With Me
04. Black Cadillac
05. Violence Of The Lord
06. Messengers Of Deception
07. Babylonian Death Cult
08. Drowning The God
09. Three Tides
10. Sorrow Draws The Plough

Alább elérhető a 'Burn With Me' című szám hivatalos videoklipje:

A Tau Cross legutóbbi, második nagylemeze 'Pillar of Fire' címmel jelent meg 2017 júliusában, a Relapse Records jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


Bejelentette harmadik albumát a TAU CROSS - itt az új klipes dal, a 'Burn With Me'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.