Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANGELUS APATRIDA - új albummal jelentkeztek a spanyol thrasherek; itt a friss dal / videoklip, az 'We Stand Alone'!

2021-02-09
Az Angelus Apatrida új stúdióalbuma - amit egyenesen a bandáról neveztek el - a világ minden táján a Century Media Records gondozásában jelent meg, február 5-én.

Az Angelus Apatrida a 2018-as, 'Cabaret de la Guillotine' album folytatásaként vette fel az új lemezt, Juanan López hangmérnök / producer közreműködésében, az Albacete-beli Baboon Records Stúdióban. A hanganyag végleges keverését és maszterizálását a híres Christopher "Zeuss" Harris (Rob Zombie, Overkill, Hatebreed, Municipal Waste, Shadows Fall) látta el Amerikában, a Planet-Z Stúdióban. Az új album "felvonultatja a 20. évfordulóját ünneplő Angelus Apatrida teljes metal-skáláját: kezdve a csonttörő thrash-himnuszokkal, egészen a dallamos, heavy metal-beütésű nótákig mindenféle stílusú szerzemény megtalálható a banda eddigi legváltozatosabb anyagán".

Az új lemezborítót nem más, mint a neves magyar művész, Havancsák Gyula (Destruction, Annihilator, Lonewolf, stb.) készítette. Íme a mű és a dallista:

01. Indoctrinate
02. Bleed The Crown
03. The Age Of Disinformation
04. Rise Or Fall
05. Childhood's End
06. Disposable Liberty
07. We Stand Alone
08. Through The Glass
09. Empire Of Shame
10. Into The Well

Az új lemezt itt lehet megrendelni különféle változatban.

Elsőként a 'Bleed The Crown' című számot mutatták be hivatalos videoklip formájában. Ennek kapcsán az Angelus Apatrida az alábbi közleményt adta: "Rettentően nehéz kiválasztani egy album vezető single-dalát, amikor maga a lemez egésze ütős! A 'Bleed The Crown' minden bizonnyal a jövőbeni klasszikus Angelus Apatrida nóták egyike; lévén magában foglalja bandánk minden energiáját, ütős riffjét, fülbemászó vokál-témáit, és ahogy meghallod, egész nap ott lesz a fejedben! Ez tehát egy meglehetősen erőteljes dal, ami a bábokat rángató, sötét erők ellen szólal fel. Tökéletes előzetese mindannak, amire az új albumon számítani kell".

Ezután megjelent az 'Indoctrinate' című szám hivatalos klipje, amit Fernando Morales (Micoco Graphics) rendezett. A banda közleménye így szól: "Ha új albumodat egy globális járvány közepette írod meg és veszed fel, minden bizonnyal lehetnek a dolognak mellékhatásai. Az 'Indoctrinate' az 'Angelus Apatrida' album nyitó-tétele, és egyben az egyik legdühösebb nótánk is! Benne van minden érzés, amit az elmúlt évben át- és megéltünk; de egyébként arról szól ez a dal, milyen csúnyán bedőlnek az emberek az idióta szélsőségesek, radikálisok és populisták hülyeségeinek. Nincs hely rasszizmusnak, fasizmusnak, homobiának és az intolerancia, a bigottság semmilyen formájának a rock -közösségen belül. Sőt, általában véve sincs helye ilyesminek egy civilizált, demokratikus társadalomban. A mi felelősségünk szembenézni ezzel a problémával, nem pedig félretekinteni. Ez ellenséges zene, ellenséges időkben".

Később bemutatták a 'The Age Of Disinformation' című szám szöveges videóját is, amit Josep Caballero (RCV Visual Studio) készített. "Visszatértünk a gyökerekhez a 'The Age Of Disinformation' című számmal, ami egy fülbemászó old-school thrash metal-nóta! Zeneileg visszarepülhettek velünk a műfaj aranykorába; technikai szempontból pedig egy őrület szólókkal, riffekkel és dob-témákkal gazdagon felszerelt, klasszikusan beteges vokálokkal ellátott dalról van szó! Dalszövegileg egyértelmű a helyzet: egy info-áradattal teli korszakot élünk, ahol minden információ és adat a zsebünkben van; okostelefonon, interneten keresztül könnyen elérhető... Ironikus, hogy pont ebben a korban vezetnek félre a leginkább minkit; az álhírek áldozatai vagyunk, és szinte nincs is semmi kontraszt. Kétség kívül egy leendő klasszikus AA-szám ez - garantáltan el fogjuk játszani minden koncerten!".

A megjelenés napján pedig közzétették a 'We Stand Alone' című single hivatalos klipjét, amihez a következőket fűzték: "A speed metal művészetét groove-okkal és végtelen energiával vegyítjük a fülbemászó, de ütős ‘We Stand Alone’ dalban, melynek üzenete az egység fontosságát népszerűsíti. Gondoskodj közel barátaidról, cscaládtagjaidról; mindig állj ki mellettük! Egy kéz ökölben a levegőben, a másikben pedig hideg sör (vagy ásványvíz), és üvöltsétek hangosan ezt a dalt! A videót Josep Caballero (RCV Visual Studio) vizualizálta, Havancsák Gyula fantasztikus borító-művének felhasználásával. Nagy örömünkre szolgál, hogy két ilyen végtelenül tehetséges művésszel dolgozhattunk együtt... Reméljük;, Ti is élvezni fogjátok!".

Az album első heti lemezeladásai alapján kiderült, hogy Spanyolországban az első, Németországban a 49., Svájcban pedig a 41. lett a kiadvány!

Az Angelus Apatrida jelenlegi felállását David G. Álvarez szóló- és ritmusgitáros, José J. Izquierdo basszusgitáros, Víctor Valera dobos és Guillermo Izquierdo énekes-gitáros alkotja.


ANGELUS APATRIDA - új albummal jelentkeztek a spanyol thrasherek; itt a friss dal / videoklip, az 'We Stand Alone'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.