Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Hamarosan visszatér új albumával a LIQUID TENSION EXPERIMENT - itt az 'LTE3' album új klipes dala, a 'Hypersonic'!

2021-03-23
Az all-star prog-rocker együttes március végén adja ki régóta várt, harmadik nagylemezét.

A Liquid Tension Experiment nevezetű szupergroup - amit Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) alkot - néhány hete bejelentette visszatérését; méghozzá egy vadonatúj stúdiólemez formájában. Az all-star négyes az InsideOutMusic kiadóval kötött lemezszerződést harmadik, 'LTE3' című albumára, ami 2021. március 26-án lát napvilágot, 22 évvel a legutóbbi LTE-lemez megjelenését követően.

Portnoy, Petrucci, Rudess és Levin első körben 1997-ben egyesítette erejét, létrehozván a Liquid Tension Experiment projektet. A négyes egy évvel később már ki is adta ikonikussá vált debütáló albumát; 1999-ben pedig annak folytatását, az 'LTE2'-t, megalapozván ezekkel a lemezekkel az LTE egyedi, dinamikus és inventív hangzását. A kollektíva tagjai közötti kreatív kölcsönhatás eredeményeképpen hívta meg Petrucci és Portnoy a billentyű-virtuóz Jordan Rudess-t a Dream Theater-be; de ugyanakkor éppen emiatt szakadt félbe az LTE-projekt. Az elmúlt két évtized során számtalan rajongó követelte kedvenc újonnani megalakulását, de ennek ideje csak 2020-ban, a globális karantén ideje alatt jött el, amikor minden résztvevőnek megüresedett a naptárja. Megtörtént tehát az elkerülhetetlen: újjáalakult a Liquid Tension Experiment, és elkészült a harmadik album!

"Mi történik, amikor a világ legtehetségesebb zenészeit zárod egy szobába? LTE. Mindannyian nagyon vártuk már ezt az albumot, és most büszkén jelenthetjük végre be a kiadást. Ez a rajongóknak szól!" - közölte Thomas Waber, az InsideOutMusic kiadó elnöke.

"Mindannyian jól ismerjük Thomas Waber-t, és Jordan-nel nemrég ráeszméltünk arra, milyen jó is lenne újra együtt dolgozni, a Dream Theater-Inside Out kapcsolaton kívül is. Tökéletesebb otthont el sem tudnánk képzelni az LTE számára, és alig várjuk már, hogy újabb nagyszerű közös dolgokat műveljünk együtt!" - mondta John Petrucci.

"Jómagam és John régóta ismerjük Thomas Waber-t - konkrétan azóta, hogy először találkoztunk vele a Dream Theater 1993-as európai turnéján... Azóta pedig több alkalommal is dolgoztam együtt vele; konkrétan 20 éve partnere vagyok az Inside Out kiadónak ilyen-olyan formában; a Transatlantic, a The Neal Morse Band és a Sons Of Apollo színeiben. Amikor az LTE végre újra összeállt 2020 nyarán, mindannyian tisztában voltunk vele, hogy ennél jobb kiadót nem is kívánhatnánk magunknak" - tette hozzá Mike Portnoy dobos.

Az 'LTE3' album megjelenik digitális formában, limitált 2CD digipakban, limitált 2LP+CD változatban, limitált 2CD+Blu-ray Artbook formában, illetve deluxe 3LP+2CD+Blu-ray box-szettben (a bónusz lemezek improvizációs jam-felvételeket tartalmaznak). Az előrendeléseket január 22.-től lehet leadni.

"20 év telt el azóta, hogy közösen dolgoztunk a stúdióban, de olyan, mintha azóta egy perc sem múlt volna el. Mindaz a varázslat és mágia, ami az első két LTE-albumot szülte, most is jelen volt - nagyon jól éreztük magunkat a lemez rögzítése közben. Rendkívül büszke vagyok arra, amit közösen alkottunk, és alig várom már megoszthassam mindenkivel!" - John Petrucci.

"A legjobb dolog a 2020-as évben, ez a régóta várt reunion volt! Kétségkívül megérte ennyit várni. Oly sok év után, a mágikus kölcsönhatás megmaradt közöttünk; sőt, erősebb, mint valaha!" - Mike Portnoy.

Az 'LTE3' album borítója és dallistája így néz ki:

 

01. Hypersonic
02. Beating The Odds
03. Liquid Evolution
04. The Passage Of Time
05. Chris & Kevin’s Amazing Odyssey
06. Rhapsody In Blue
07. Shades Of Hope
08. Key To The Imagination

Az első nyilvános dal- és klip-premier, a 'The Passage Of Time' alább elérhető.

"A 'The Passage Of Time' az első dal volt, amit megírtunk, miután tavaly nyáron újra összeálltunk. Nagyon izgalmas élmény volt újra együtt zenélni ilyen sok idő után (22 év telt el négyőnk részéről, és több mint 10 év telt el a 3 DT-növendék számára)... Egyébként egy remek ízelítő ez a szám, mivel benne van minden olyan zenei elem, ami egyedivé teszi az LTE-t" - Mike Portnoy.

"Ez volt az első dal, amit kidolgoztunk és véglegesítettünk, azután, hogy ráeszméltünk, milyen fantasztikus újra együtt dolgozni. Már az elején tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyszerű albumot adunk ki a kezünkből. Számomra ez a dal testesíti meg négyőnk kollektív, kollaboratív dalszerzői erőfeszítéseit" - John Petrucci.

Emellett közzétették a 'Beating The Odds' című szám hivatalos videóját, frissen pedig megjelent a 'Hypersonic' dal kisfilmje is - ezeket Christian Rios rendezte:

A Liquid Tension Experiment nemrég közzétett egy új kedvcsináló videót (amit Christian Rios készített), felvezetvén a banda jövőbeni tevékenységeit. Lentebb elérhető továbbá néhány komplett banda-interjú is:


Hamarosan visszatér új albumával a LIQUID TENSION EXPERIMENT - itt az 'LTE3' album új klipes dala, a 'Hypersonic'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.