Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GOD IS AN ASTRONAUT - itt az instrumentális ír rockbanda új klipes dala, a 'Luminous Waves'!

2021-10-18
Napjaink egyik legismertebb instrumentális formációja, a God Is An Astronaut az osztrák Napalm Records jóvoltából jelentette meg aktuális, 10. sorlemezét az év elején.

Az instrumentális "space-rock" zenében utazó GIAA együttest 2002-ben alapította egy multifunkcionális zenész-ikerpár, Niels és Torsten Kinsella. Az elmúlt 18 évben összesen kilenc nagylemezük jelent meg, többnyire a Revive Records gondozásában (a legutóbbit 2018 áprilisában adták ki, 'Epitaph' címmel - ezt már a Napalm Records gondozta).

A God Is An Astronaut karrierje egyik fontos állomásához érkezett 2021 februárjában; megjelent ugyanis a banda 10. stúdióalbuma, a 'Ghost Tapes #10' (szintén a Napalm Records révén).

A 'Ghost Tapes #10' minden bizonnyal az eddigi legütősebb GIAA-album, de ugyanakkor magában foglal minden jellegzetes elemet és érzelmet, amiről a banda ismert. Az olyan nóták, mint a 'Burial', az 'In Flux' vagy a 'Barren Trees' - melyeket Jimmy Scanlan gitár-témái koronáznak meg - kiváló bizonyítékai annak, hogy a csapat megállíthatatlanul fejlődik. Az album-záró, atmoszférikus 'Luminous Waves' tétel a hab a tortán; lévén ez egy transz-állapotot okozó, az egyén belső énjét feltámasztó, lenyűgöző és álomszerű alkotás, amiben Jo Quail csellista virtuóz vendégeskedik. Ehhez a dalhoz hivatalos videoklip is készült, amit októberben mutatott be a banda. Íme a premier:

Az új lemez borítóját ezúttal is az a David Rooney illusztrálta, aki korábban több alkalommal is együtt dolgozott a bandával. A kép "tökéletesen reprezentálja azt a bizonytalanságot, amiben jelenleg élünk".

A tracklista:
01. Adrift
02. Burial
03. In Flux
04. Spectres
05. Fade
06. Barren Trees
07. Luminous Waves

A 'Ghost Tapes #10' megjelent digitálisan, négyfelé nyitható digipak CD-n, valamint limitált LP-változatokban. A rendeléseket itt lehet leadni.

Legutóbbi kedvcsinálóképpen májusban bemutatták a 'Barren Trees' dal hivatalos videóját. Az album "legérzelmesebb, egyben legkísértetiesebb dala" a banda első és egyetlen olyan szerzeménye, amiben dalszövegek és vokálok is hallhatók. A 'Barren Trees'-t egyébként a Robert Frost Stopping by Woods on a Snowy Evening című verse ihlette.

Alább ízelítőképpen megtekinthető a 'Burial' című szám hivatalos videója is:

Itt pedig elérhető "a sötét és zord hangulatú" 'Fade' videoklip. Ez a dal a God Is An Astronaut "valahavolt legpörgősebb nótája".

A lemez megjelenésének napján közzétették az 'Adrift' dal hivatalos klipjét is, ami egyfajta "védjegye az egész albumnak"; egy hónappal később pedig bemutatták az 'In Flux' dal kisfilmjét, amit az amerikai-vietnámi háború témájára alapoztak.


GOD IS AN ASTRONAUT - itt az instrumentális ír rockbanda új klipes dala, a 'Luminous Waves'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.