Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: VINTERSEA - 'Crack Of Light'

2021-01-13
Az oregoni Portland-ből származó Vintersea zenekar dallamos és progresszív, black és death metal-elemekkel felvértezett zenéje most egy újabb vizuális alkotás formájában tárul elénk.

A Vintersea bemutatta 'Crack Of Light' című szám hivatalos videoklipjét. Eme "epikus vízió" - amit Karl Whinnery basszusgitáros rendezett - a csapat nagysikerű, 2019-es albuma, az 'Illuminated' legfrissebb promó-videója.

"Az 'Illuminated' album megjelenése óta kérlelnek minket a rajongók, hogy készítsünk videoklipet lemez fő eposzához, a 'Crack Of Light dalhoz" - nyilatkozta Riley Nix gitáros. "Titokban közel egy éven keresztül készültünk erre; terveztük a díszletet, a kosztümöket és egyéb apró részleteket; méghozzá egy olyan skálán belül, amit korábban nem próbáltunk ki. Beutaztuk Oregon minden szegletét, hogy egy egyedi, a dalhoz méltó vizualizációt készítsünk; lévén ez a szám kollektíve nagy kedvencünk. Rettentően izgatottak vagyunk, hogy végre megoszthatjuk veletek a végeredményt, emi remekül reprezentálja mindazt a kemény munkát és elkötelezettséget, amit bandánk és segítőkész jóbarátaink, családtagjaink fektettek ebbe a vérrel, verejtékkel és könnyekkel teli alkotásba".

A banda és a tagok ismerősei, barátai egy 6 méteres csónakot építettek a klip-forgatáshoz, amit közúton szállítottak el a helyszínre (ami az oregoni Alvord-sivatag volt). A forgatás második felvonása egy elkülönített barlangban zajlott, egy olyan helyen, ahova naponta mindössze két órára süt be a Nap. Ezt a helyszínt a népszerű Netflix-sorozat, a Stranger Things "Fekete lyuka" ihlette.

"Mindannyian azt akartuk, hogy ez a videó igazán különleges legyen; a járványhelyzet pedig biztosította a kellő mértékű időt a 'Crack Of Light' elkészítésére" - tette hozzá Whinnery. "Eleve grandiózus álmaim voltak a 'Crack Of Light' dallal kapcsolatban... – lévén a dalnak egyfajta óceáni feelingje van; ott azonban csak nem forgathattunk... Viszont a dal egyértelműen csónakért kiáltott; így tovább ötletelgettem, míg végül arra az őrült elhatározásra jutottam, hogy mi magunk építsünk egyet, és vigyük ki a sivatagba...".

Íme a klip-premier:

 

A malajziai születésű énekesnő, Avienne vezette Vintersea "kemény, de ugyanakkor érzelmileg erőteljes és egyben technikás zenét" játszik. A felállást a két gitáros, Riley Nix és Jorma Spaziano, valamint Karl Whinnery basszusgitáros és Jeremy Spencer dobos teszi teljessé.

A Vintersea aktuális, 'Illuminated' című albumáról bővebben itt írtunk.


Klip-premier: VINTERSEA - 'Crack Of Light'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.