Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANTIFEAR - "doomos gothic punk" bandában egyesült újra az Anathema két egykori tagja

2021-01-23
A nemrégiben visszavonult Anathema két ex-tagja, Darren White és Duncan Patterson egy Antifear nevezetű projektben egyesült újjá.

White és Patterson közös bandája, az Antifear "doomos gothic punk" stílusú zenekarként alakult meg. Az új formáció jelenleg két EP-lemezen dolgozik.

White és Patterson olyan klasszikus Anathema-albumokon zenélt együtt annak idején, mint a 'The Crestfallen' EP, a 'Serenades' és a 'Pentecost III'. A kilencvenes években, a gothic / doom metal műfaj fénykorában számos turnét lebonyolítottak közösen. Patterson nem mellesleg szóló-előadóként is aktív: második önálló lemeze, a 'Grace Road' hamarosan megjelenik.

Patterson egy friss interjúban a következőképpen beszél az Antifear létrejöttéről: "1994-ben egy éjszakai vonatjáraton ültünk Darren-nel - ekkor vitattuk meg először egy közös projekt ötletét. Egy punkosabb, durvább vonalú bandára gondoltunk. Valami Hellhammer-szerű dologra, politikai témákkal megfűszerezve... A Resonance turné óta többé-kevésbé kapcsolatban is maradtunk, és valamikor a 2020-as évben úgy döntöttünk, felveszünk egy 7 hüvelykes anyagot, amit az 1994-es ötletelgetéseinkre alapozunk. Elkezdtem tehát dalokat írni, és hamar meg is lett a munka gyümölcse. Hirtelen három dalnyi zene lett a kezemben. Aztán tovább gyűltek az ötletek a fejemben - ezeket igyekeztem mindig papírra vetni... Kölcsönöztem is egy felszerelést, amivel otthon rögzítettem néhány demót, majd elküldtem őket Darren-nek. Az idea végül szárnyakat növesztett, és most már hivatalos albumokon dolgozunk. Az Antifear dalai egyébként meglehetősen riff-központúak. Erős gothic-punk hatás fedezhető fel rajtuk - gondoljatok csak a Hellhammer-re, a Celtic Frost-ra, a Discharge-ra, a Christian Death-re, a Fugazi-ra és a The Cure-ra".

Hamarosan jönnek a friss hírek az Antifear jövőbeni megmozdulásaival kapcsolatban...

Az Antifear Facebook-oldala itt érhető el.


ANTIFEAR -
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.