Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VEXILLUM - 6 év után új albummal jelentkezik az olasz power / folk metal banda

2021-02-23
A Scarlet Records kötött több albumra szóló lemezszerződést az olasz power / folk metalista Vexillum együttessel, ami tavasszal új albumot ad ki.

A Vexillum 2004-ben alakult Pisában; de első albumuk, a 'The Wandering Notes' csak 7 évvel később, 2011-ben jelenhetett meg. Ezt követte a 2012-es 'The Bivouac' nagylemez. A banda már a megalakulás óta komoly rajongótáborral rendelkezik. Eddigi karrierjük során olyan bandák előzenekaraként turnézhattak, mint a Rhapsody Of Fire, a Vision Of Atlantis, az Orden Ogan az Iron Savior és a Freedom Call.

2015-ben a Vexillum megjelentette addigi "legambíciózusabb projektjét", az 'Unum' című metal-operát, amin többek közt olyan legendás előadók vendégszerepelte, mint Hansi Kürsch (Blind Guardian), Chris Bay (Freedom Call) és Mark Boals (Y. Malmsteen, stb.). A banda ezt az albumot egy újabb nagyszabású európai turnén mutatta be (az Eluveitie, a Skálmöld és a Freedom Call zenekarokkal közösen).

Mostanra kialakult a Vexillum végleges felállása, és 7 év után megszületett a negyedik sorlemez. A banda történetének új fejezetéhez immáron a Scarlet Records asszisztál.

Az új, 'When Good Men Go to War' címet viselő album - aminek alább látható borítóját Andrea Butera kivitelezte - 2021. április 23-án lát napvilágot.

A tracklista:
01. Enlight The Bivouac
02. Sons Of A Wolf
03. Voluntary Slaves Army
04. When A Good Man Goes To War
05. Last Bearer's Song
06. The Deep Breath Before The Dive
07. Prodigal Son
08. Flaming Bagpipes
09. With My Hands
10. The Tale Of The Three Hawks
11. Quel Che Volevo

"Minden szívünket és lelkünket beleadtuk ebbe az albumba, ami egyfajta reflekciója a jelenlegi világnak, annak a furcsa időnek, amit élünk. A 'When Good Men Go to War' albummal újra útnak indul az a karaván, ami első két albumunk történetének alapját adta; ezúttal azonban egy veszélyes tengeri kalandon vesznek részt főhőseink. Alapjában véve a korábbiaknál sötétebb hangulatú, agresszívabb és erőteljesebb hangzású anyagra kell számítani. Stílusilag és esztétikailag komoly evolúció ment végbe házunk táján, de ugyanakkor megmaradt a tőlünk megszokott, jellegzetes, folkos atmoszféra" - közölte a banda az új album kapcsán, aminek első ízelítőit hamarosan közzéteszik...


VEXILLUM - 6 év után új albummal jelentkezik az olasz power / folk metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.