Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

"Professzionális és személyes különbözőségek" okán szétszéledt a REPENTANCE - helyette megalakult a DIVINITY PLAGUE

2021-02-23
A Repentance zenekar - melynek tagja volt Sean Glass gitáros (ex-Soil, Dirge Within) és a Stuck Mojo frontembere, Robby J. Fonts - bejelentette átalakulását.

Glass (ex-Soil, Dirge Within) és Fonts mellett Markus Johnsson gitáros, Kanky Lora (Soulfly, Straight Line Stitch) dobos és Mike Sylvester basszusgitáros alkotta a Repentance felállását, amely most szétszéledt, az alábbi nyilatkozat közzétételével:

"Markus, Mike, Kanky és Robby a jövőben nem tagja a Repentance zenekarnak. Ennek ellenére a továbbiakban is együtt fogunk zenélni - immáron a Divinity Plague név alatt".

"Kilépésünk pontos részleteit szeretnénk megtartani magunknak, de annyit leszögeznénk, hogy Shaun Glass közösségi média oldalain és podcast-platformjain számos valótlan információ, és a bandatagok igazságtalan befeketítése olvasható / hallható. Ezért éreztük úgy, hogy ki kell adnunk egy azonnali közleményt".

"A Repentance a továbbiakban Shaun Glass saját projektjeként fog működni, egy vadonatúj felállással. Mi magunk minden kapcsolatot megszakítunk vele a 2021-es év elejével. Egyelőre nem tudjuk, Shaun miért nem adott még ki hivatalos közleményt ezzel kapcsolatban, de amíg ezen bandanév alatt árusít merch-termékeket és promótálja a kiadványainkat, addig - érzésünk szerint - a rajongóknak tisztában kell lenniük a jelenlegi történésekkel. Úgy döntöttünk, hogy elkerülünk, minden lehetséges jogi csatát, és elindítunk egy vadonatúj bandát; egy új identitást".

"2018 óta a szívünket-lelkünket beleadtuk a Repentance-ba - kezdve az élő performanszokkal, át a debütáló album dalszerzői stúdiós munkáin, egészen kilépésünkig... Ez azonban egyértelmű következménye a Shaun Glass által generált feszültségeknek és vitáknak. Mindannyian elhittük, hogy a Repentance képes igazi bandaként funkcionálni. Olyan bandaként, ami egységesen hoz döntéseket; megvitat és megbeszél mindent egymás között. Az évek során azonban bebizonyosodott, hogy mindez csak ámítás. Shaun Glass valójában úgy bánt velünk, mint néhány session-zenész, akiket bármiféle kompenzáció nélkül kihasználhat. Úgy működtette ezt a bizniszt, hogy minket egyáltalán nem vont be semmibe. Önmaga kötötte meg a lemezszerződéseket; árulta a termékeinket a mi beleegysezésünk nélkül; szervezett le koncerteket, és terjesztett fals infókat annak érdekében, hogy ezáltal a saját zsebét tömhesse ki. Rendszeresen állított valótlan dolgokat, és mindannyiónknak más-más e-mailt küldözgetett ezekkel kapcsolatban. Ezek végül belső viszályokhoz és vitákhoz vezettek. Ha valaki nem értett egyet vele, azt azzal fenyegette, hogy azonnal kirúgja...".

"Egészen a debütáló albumunk megjelenéséig toleráltuk ezt a viselkedést, mert különben mindannyiónk munkája kárba veszett volna. Azt reméltük, hogy a lemezre adott, pozitív visszajelzések majd megváltoztatják a banda dinamikáját, de miután Shaun anélkül kötött meg egy új lemezszerződést, hogy minket értesített volna erről, és egymaga neki is látott az új dalok megírásának (egy külsős producer segítségével), meghoztuk a döntést. A hab a tortán az volt, hogy Shaun kirúgta dobosunkat, Kanky-t, de erről őt egyáltalán nem is értesítette. Ezután kitagadta Markus-t a dalszerzői körből; Markus kilépett a bandából, mi pedig követtük őt...".

"Egyébként mi négyen nagyban hozzájárultunk a Repentance zeneiségéhez, imázsához és brandjéhez:

- Markus találta ki a Repentance nevet. Egyben ő találta meg a művészt, aki a lemezborítónkat tervezte.
- Markus, Kanky és Mike mindannyian komoly mértékben hozzájárultak a lemez dalszerzői munkáihoz. Valójában Markus volt a 'Where Vultures Gather' és a 'Deliverance' dalok fő szerzője.
- Robby írta az ÖSSZES dalszöveget és a teljes album vokál-témáit.
- Robby kezelte a banda merch-eladásait, mind a koncerteken, mind pedig az online store-ban.
- Nem mellesleg mind a négyen komoly összegeket fektettünk a 'God for a Day' album stúdiós munkálataiba
".

"Sajnos Shaun kezeli a banda e-mailjeit, közösségi média oldalait és minden zene-forgalmazó platformját; egyben pedig ő az egyetlen, aki hozzáfér a 'God for a Day' album dalainak és a banda logójának jogaihoz...".

"Mivel számunkra véget ért egy fejezet, köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki támogatott minket, és megvette az albumot. Hallgassátok továbbra is a lemezt, mert nagyon büszkék vagyunk arra, amit közösen alkottunk. Nekünk tovább kell lépnünk; így bejelentjük, hogy bevettük köreinkbe Nick Shabatura gitárost, és hivatalosan is megalakult a Divinity Plague!".

"Mint azt bizonyára megértitek, jelenleg még az új banda kezdeti fázisaiban vagyunk; viszont annyit már most leszögezhetünk, hogy aki szereti a 'God for a Day' albumot, az garantáltan kedveln i fogja a Divinity Plague dalait is".

"Köszönet mindenkinek a támogatásért. Alig várjuk már, hogy újra zenével kényeztethessük a füleiteket! Maradjatok türelemmel!".

A Divinity Plague hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.

A Repentance "amerikai stílusú thrash metal, európai melodic death metal és modern hardcore zene elegyét" játszotta. Ez, a veterán és tapasztalt zenészekből álló kollektíva alapvetően azzal a céllal alakult meg, hogy "ütős metalzene metalzenével támadjon a hallgatók dobhártyájára". "Nonszensznek itt nincs helye; csakis a zsigeri gitár-riffek keltette keménységnek és durva attitűdnek, mely garantáltan letaglózza a világ minden extrém metal-rajongóját". Ezt írta annak idején a hivatalos sajtó-közlemény...

A Repentance 2020. szeptember 25-én adta ki debütáló nagylemezét, 'God for a Day' címmel, az Art Is War Records / Intercept Music kiadók jóvoltából. A borító és a dallista így néz ki:

01. Repentance (intro)
02. Only The Damned Die Young
03. Clarity
04. God For A Day
05. Snake-Oil Humanitarian
06. Enter The Gallows
07. Where Vultures Gather
08. Born To Choose
09. Deliverance

Itt meghallgatható az album címadó száma, és megtekinthető annak hivatalos videoklipje, kedvcsinálóképpen az előrendeléshez:

A Repentance megalakulásáról bővebben itt írtunk.

Lentebb elérhető a banda első három, bemutatkozó dala, a 'Collide', az 'Enter The Gallows' és az 'Only The Damned Die Young', melyek mindegyikét az Electrowerks Recording Stúdió falai között rögzítették 2018-ban és 2019-ben, Chuck Macack (Born Of Osiris, Oceano) hangmérnökkel. A keverést és a masztert a neves Chris Collier (Prong, Last In Line, Flotsam And Jetsam) végezte el.

Egyelőre nem tudni, a 2021-es szétszéledést követően mi lesz a Repentance sorsa...

Bővebb infók a Repentance hivatalos Facebook-oldalán érhetők el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.