Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Május végén jön az új NOCTIFERIA album, a 'Reforma' - itt a Csihar Attilával közös 'Tanz Mit Laibach' dal hivatalos videója!

2021-05-05
A szlovén underground-legenda Noctiferia zenekar a Blood Blast Distribution kiadóval kötött új lemezszerződést. Egyúttal bejelentették az új albumot.

A 'Reforma' album legfrissebb single-dala, a 'Tanz Mit Laibach' című Laibach-feldolgozás egy igazi black metal-ikon, Csihar Attila (Mayhem) közreműködésében született meg - lentebb elérhető a dal hivatalos videója.

"A Laibach egyik legemlékezetesebb nótája, a 'Tanz Mit Laibach' már önmagában is egy mestermű, köszönhetően a militáris ütemeknek és a hátborzongató atmoszférának; mi viszont mélyen hangolt gitárokkal és egy valódi black metal-ikon a True Mayhem-es Csihar Attila jellegzetes hangjával szereltük fel a dalt, hogy egy igazi szörnyeteggel állhassunk elétek! Minden bizonnyal karrierünk egyik legnehezebb feladata volt ezt a számot újraalkotni, de Attila vendég-performansza és a kiváló végeredmény minket igazol! Ezennel táncra hívunk titeket a Noctiferia és Attila társaságában!".

A Noctiferia új, 'Reforma' című albuma 2021. május 28-án jelenik meg. Az új album első single-dala / videoklipje, a 'Now You Will Pay' - amiben vendégként szerepel David Vincent - március 5-én debütált (lentebb elérhető). Két héttel később, március 18-án pedig virtuális lemezbemutató koncertet rendezett a Noctiferia.

A banda hivatalos közleménye így szól: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ minden tájára szerződést kötött velünk a Blood Blast Distribution, új albumunk, a 'Reforma' digitális változatának kiadása végett! Alig várjuk már, hogy együtt dolgozhassunk ezzel a professzionális, tapasztalt csapattal!".

"Egyúttal boldogan tesszük közzé a 'Reforma' megjelenési dátumát! Sosem volt titok, hogy nagy rajongói vagyunk a Laibach-nak, és az általuk képviselt, avant-gárd zenének, vizuális művészeti irányzatnak. Az ő tiszteletükre alkottuk meg ezt az albumot, amin gyilkos dalok és kiváló vendégzenészek szerepelnek, ellátva csúcsminőségű produkcióval és fantasztikus vizuális prezentációval!".

A 'Reforma' album tehát egyfajta tribute-lemez a legendás Laibach együttes irányába. A Noctiferia új lemezén három neves vendég-énekes is szerephez jutott: az egyik David Vincent, a Morbid Angel egykori és az Vltimas jelenlegi frontembere; a másik Csihar Attila, a Mayhem legendája; a harmadik pedig Jørgen Munkeby a jazz-metalista Shining zenekarból.

A 'Reforma' album hanganyagának keverését és maszterizálását a díjnyertes producer, Henrik Udd (Bring Me The Horizon, Architects, At The Gates, stb.) látta el. A lemezborító koncepciója és dizájn Jean-Emmanuel "Valnoir" Simoulin (Metastazis / Ghost, Behemoth, At The Gates, Amorphis, stb.) nevéhez fűződik.

Zeneiségét tekintve a 'Reforma' album "az extrém metal és az avant-gárd zene pusztítóan súlyos elegyeként" jellemezhető.

A tracklista:
01. Barbarians Are Coming
02. Now You Will Pay (feat. David Vincent)
03. No History
04. Tanz Mit Laibach (feat. Attila Csihar) 
05. Eurovision
06. Smrt Za Smrt
07. Das Spiel Ist Aus
08. Slovenska Akropola (feat. Jørgen Munkeby)

A David Vincent-tel közös 'Now You Will Pay' dal hivatalos videója lentebb elérhető.

"Lévén nagy rajongói vagyunk a korai Morbid Angel-nek (akiknek múltbéli, Laibach-kal közös kollaborációja legendássá vált), mindig is arra törekedtünk, hogy Mr. David Vincent szerepeljen egyik dalunkban. Most végre eljött az idő; itt a 'Now You Will Pay'; valóra vált gyermekkori álmunk. David rengeteget tett hozzá ehhez a dalhoz, és konkrétan még minket is meglepett egy-egy megoldásával. A végeredmény egyszerűen észbontó!" - közölte a banda.

A második videoklipes single, a 'No History' alább érhető el.

"A 'No History' a leginkább Noctiferia-jellegű dal a 'Reforma' albumot. Egy rettentően dinamikus dalról van szó, amiben benne van minden jellegzetes zenei elemünk. Masszív riffek, könyörtelen atmoszféra, érzelmes gitárszóló és egy kis blastbeat-őrület mindezek tetjében. Továbbá Giani is szintet lépett a vokálok tekintetében ebben a dalban; így a komplett hangzás rendkívül súlyos lett! Egyébként nagyon élvezetes élőben eljátszani ezt a nótát; ezért is készítettük hozzá hivatalos videót".

A Noctiferia fentebb említett livestream koncertje Noctiferia Plays Reforma - Tribute Zo Laibach elnevezéssel került megrendezésre, a ljubljanai Kino Šiška koncertteremben, március 18-án. Erről bővebb infók a Facebookon találhatók.


Május végén jön az új NOCTIFERIA album, a 'Reforma' - itt a Csihar Attilával közös 'Tanz Mit Laibach' dal hivatalos videója!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.