Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: ADAMANTIS - 'Voron (The Ravensong)'

2021-03-06
Az amerikai power metalista Adamantis bemutatta nagysikerű, 2020-as albuma, a 'Far Flung Realm' legújabb videoklipes dalát, amit Yelena Kamenetskaya és Evgeny Gromovoy rendezett. Íme a premier:

Az Adamantis zenekarra a legnagyobb hatással a '80-as évek Helloween-albumai, valamint a következő évtized legendássá vált power metal bandái (Angra, Blind Guardian, Gamma Ray, Stratovarius, stb.) voltak. Jellemzően magas és dallamos vokálok, stílusos ikergitár-témák, erős és lüktető ritmu-szekció és alapvetően inspiráló, fülbemászó dalok alkotják az Adamantis repertoárját. A fiatal, Massachusetts-ből származó együttesre a Cruz Del Sur Music kiadó figyelt fel, miután a csapat saját költségén kiadta 'Far Flung Realm' című debütáló albumát (2020 októberében).

A Cruz Del Sur Music 2021. március 19-én hivatalos formában is kiadja a 'Far Flung Realm' albumot; méghozzá limitált CD-n és bakeliten (gatefold LP + 7’’).

A Christian “Moschus” Moos (Spacelab Mixing) által producelt és kevert 'Far Flung Realm' az Adamantis demokratikus dalszerzői munkáinak a beérett gyümölcse; lévén az album mind a 11 számához egyenlő mértékben járult hozzá az öt bandatag. Dalszövegi tekintetben a 'Far Flung Realm' több különféle valós és kitalált témát feszeget: a 'Misbegotten Dream' dalt például Michael Moorcock Eternal Champion-regénysorozata ihlette; a 'Puppeteer’s Bane'' Steven Erikson Gardens Of The Moon című művének egyik karakteréről szól. A 'Journey’s End' és a 'Voron' című dalok a halállal és a halandósággal való szembenézésről szólnak; a 'The Siege Of Arkona' különböző történelmi témákkal foglalkozik; míg az 'Unbound Souls' egy fantasy-sztorit boncolgat. A 'Far Flung Realm' 'The Oracle's Prophecy' című számában pedig nem más vendégszerepel, mint a Dark Moor egykori énekesnője, Elisa C. Martin.

Az Adamantis formed eredetileg 2016-ban alakult, amikor Evgeny Gromovoy dobos és Javier Estrada gitáros munkaügyi céllal Bostonba költözött. Itt ismerkedtek meg Jeff Taft gitárossal és az egykori énekessel, Ashley Caval-lal, akik hozzájuk hasonló zenei ízléssel rendelkeztek. A kezdetekben az Adamantis számos koncertet lebonyolított New England környékén; majd 2018-ban kiadták debütáló, 'Thundermark' című EP-jüket. Ezután Caval és az eredeti basszer, Liz Cleary kilépett a csapatból; a trió pedig - az új basszusgitáros (Cody Pelchat) és Jeff Stark énekes részvételével - megalkotta első nagylemezét, a 'Far Flung Realm'-et.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/adamantisband


Klip-premier: ADAMANTIS - 'Voron (The Ravensong)'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.