Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatták az ENTOMBED néhai frontembere, Lars-Göran “L-G” Petrov sírkövét

2021-08-26
Petrov idén márciusban, 49 éves korában hunyt el, epeúti daganat következtében.

A legendás frontember aktuális bandája, a Firespawn most bemutatott egy képet, amin a zenész sírköve látható, az alábbi megjegyzéssel kiegészítve: "L-G sírköve végre a helyére került. Ez egy rendkívül szép sírkő; nem is lehetne ennél tökéletesebb. Hatalmas köszönet Mogge Ekstrand-nak és Anders Jansson-nak, az emlékmű megalkotóinak. Ez a két fickó óriási tiszteletet érdemel a munkájáért. Nyugodj békében, L-G".

 

"Teljesen le vagyunk sújtva... Itt hagyott minket szeretett barátunk, Lars-Göran Petrov" - írták márciusi közleményükben az Entombed A.D. zenekar tagjai.⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
"Testvérünk, vezérünk, énekesünk, az elsőszámú Lázadó Angyal egy újabb utazásra indult. Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy Lars-Göran Petrov itt hagyott minket. Lars egy fantasztikus barát volt számunkra; egy olyan személy, aki rengeteg ember életére volt nagy hatással. Hangjával, zenéjével, karakterével és egyedi személyiségével számtalan életet megváltoztatott. LG mosolyát örökre a szívünkre fogjuk őrizni. Amikor egyszer egy interjúban megkérdezték tőle, mit írna a saját sírjára, és mi lesz az öröksége, csak annyit mondott: "Soha nem fogok meghalni; örökségem soha nem fog kihalni". És Te magad sem... Örökké itt élsz a szívünkben. Nyugodj békében, L-G Petrov".

A félig svéd, félig macedón származású L-G Petrov vérbeli legendának számít a nemzetközi death metal-színtéren. Az ő hangja hallható többek közt az Entombed klasszikus albumain (1990 - 'Left Hand Path', 1993 - 'Wolverine Blues', 1997 - 'DCLXVI: To Ride Shoot Straight and Speak the Truth', stb.); valamint a 2014 óta Entombed A.D. néven működő zenekar újkori albumain.

Petrov 1988-ban szállt be az akkor még Nihilist néven futó Entombed-ba, és a klasszikus svéd death metal hangzás alapjait lefektető zenekar szinte összes megjelent stúdiólemezén ő énekelt (az 1991-es 'Clandestine' kivételével). 2014-ben az akkori tagok többségével együtt kilépett a zenekarból, és Entombed A.D. néven indított új bandát, majd ezen a néven további 3 albumot adott ki; az utolsót 2019 elején. Emellett több másik svéd bandában is zenélt: pályája elején dobolt a Morbid nevű bandában, énekelt a Comecon ’92-es debüt-lemezén, az utóbbi években pedig a Firespawn nevű death metal-szupergroupnak is tagja volt.

A zenészt 2020-ban diagnosztizálták epeúti daganattal (cholangiocarcinoma), ami egy ritka, gyógyíthatatlan betegség. Petrov szervezete 49 éves korában adta fel a küzdelmet.


Bemutatták az ENTOMBED néhai frontembere, Lars-Göran “L-G” Petrov sírkövét
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.