Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

XAEL - itt az új album, a 'Bloodtide Rising' friss videoklipes dala, a 'The Waste Of Dreadrift'!

2021-04-07
Az amerikai epikus / szimfónikus death metal banda, a Xael február 12-én adta ki új, 'Bloodtide Rising' című albumát, aminek most egy újabb dalát is megfilmesítették.

Íme a frissen megjelent 'The Waste Of Dreadrift' videoklip, ami a márciusban bemutatott 'Bloodtide Rising' kisfilm folytatása:

A Nile, a The Reticent és a Rapheumets Well egyes tagjai alkotta Xael előző, 'Bloodtide Rising' című videoklipjében Mathieu Marcotte (az Augury és a Humanoid gitárosa) és Nate Miller (Chinese Violin) vendégszerepel.

A címadó dal az első szerzemény volt, amit a Xael megírt az új albumra; vagyis ez a nóta alapozza meg a teljes 'Bloodtide Rising' album hangzás-világát. Egy "zsigeri, epikus és végtelenül brutális" dalról van szó, amihez egy tökéletesen passzoló videoklip készült.

"Ez a dal egy valódi hallgatói odüsszeia; egyszerre brutális és érzelmekkel teli. Az album története bandánk tagjait mutatja be, mint “a Xan őrzőit”, akik különböző világok között navigálnak. Ezen a lemezen megtudhatjátok, miként érkezünk meg Vuul Athmar-ba, és miként vásárolják ki karaktereinket Dreadrift börtönéből. Ez a mi saját univerzumunk; ezek a mi tanaink. Az egész banda különféle dimenziók sötét és komplex világából származik..." - közölte a Xael.

Íme a klip-premier:

A 'Bloodtide Rising' egy koncept-album, aminek története egy különleges sci-fi univerzumban játszódik. A Xael extrém, epikus és szimfónikus elemekkel gazdagon felszerelt zenéje egy halhatatlan, Darmak nevű karakter kalandjának krónikáját vázolja fel, amint a főhős igyekszik megtalálni a lét értelmét ebben a komplex és kaotikus multiverzumban.

A Xael zenekar eredetileg Joshua “Nassaru” Ward dobos személyes projektjeként indult, de amint megszületettek az első dalok, több neves metalzenész is érdeklődését fejezte ki a megmozdulás iránt; így végül komplett bandává nőtte ki magát Ward ötlete

A Xael mindeddig két teljes értékű stúdióalbumot adott ki: bemutatkozó nagylemezük, a 'The Last Arbiter' 2018-ban; a 'Bloodtide Rising' pedig 2021 februárjában jelent meg, a Pavement Music kiadó jóvoltából.

A progresszív és a brutális metalzene rajongóinak, illetve a lelkes sci-fi fanatikusoknak minden bizonnyal ínyére válik mindaz, amit a Xael művel. A hallgatók egy epikus és komplex zenei és művészi élményre számíthatnak a banda minden megmozdulása esetében!

További infók, hírek: www.facebook.com/xael.metal


XAEL - itt az új album, a 'Bloodtide Rising' friss videoklipes dala, a 'The Waste Of Dreadrift'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.