Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Októberre várható a CREEPING DEATH új albuma - itt a 'Humanity Transcends' című dal!

2021-09-23
A texasi death metal banda, a Creeping Death 'The Edge of Existence' címmel ad ki új mini-albumot, 2021. október 8-án, az Entertainment One kiadó jóvoltából.

A Creeping Death új, 'The Edge of Existence' című EP-je a 2019-es nagylemez, a 'Wretched Illusions' folytatása. Az új mini-albumot az Arizona-beli Homewrecker Stúdióban rögzítették, Ryan Bram hangmérnök / producer (Gatecreeper, Bitter Rivals, Sex Prisoner) társaságában. A hat-számos EP-re felkerült egy 'Relics From The Past' és egy 'Humanity Transcends' című új szám, valamint a címadó dal. Emellett helyet kapott rajta a Creeping Death 2016-os debütáló EP-jének három dala ('Sacrament Of Death', 'Doused In Flames', 'Skinned Alive'), újrarögzített formában.

A nemzetközi death metal zene elkötelezett hívei elsősorban olyan bandák hangzásából merítenek ihletet, mint a norvég Blood Red Throne, a kanadai Gorguts és a svéd Grave. Emellett felfedezhető a Creeping Death hangzásában a korai Sepultura és a klasszikus Bolt Thrower stílusának hatása is. Ettől függetlenül persze ez a banda önálló identitással, egyedi és friss perspektívában prezentálja dalait.

"Egyáltalán nem törekszünk arra, hogy egy innovatív death metal banda legyünk. Egyszerűen csak szórakozásból játszunk kemény zenét" - mondta Trey Pemberton gitáros. "A 'Wretched Illusions' albumhoz képest természetes progresszió hallható a 'The Edge of Existence' EP-n. A következő nagylemez pedig megint más lesz. Minden egyes kidványunk némileg eltér az előzőtől, de ugyanakkor mindegyik tipikus Creeping Death-hangzással van felszerelve. Ezek vagyunk mi".

Az EP megjelenik CD-n, LP-n és digitálisan is - az előrendelésről itt lehet bővebb infókat találni.

A tracklista:
01. The Edge Of Existence
02. Relics From The Past
03. Humanity Transcends
04. Doused In Flames
05. Sacrament Of Death
06. Skinned Alive

Az új lemez első ízelítője, a címadó dal hivatalos klipje lentebb érhető el. Pemberton e dal kapcsán megjegyezte: "A 'The Edge Of Existence' az egyik első dal volt, amit megírtunk a járvány ideje alatt. Ez a szám egyetlen fontos kérdéssel foglalkozik: vajon képesek az emberek egyesíteni erejüket egy közös cél érdekében? Vagy továbbra is rendre elkövetjük ugyanazokat a hibákat, amíg egyszer csak vége nem lesz a civilizációnak...?!".

Újonnan megjelent a 'Humanity Transcends' című dal is, ami itt érhető el:

Szintén friss hír, hogy a Creeping Death augusztus 22-én fellép a Psycho Las Vegas rendezvényen; emellett pedig részt vesz az Exhumed soron következő, észak-amerikai, Worming Through America elnevezésű turnéján, ami október 22.-től november 20.-ig tart.

Bővebb infók a koncertekről és az új lemezről: www.facebook.com/creepingdeathtx


Októberre várható a CREEPING DEATH új albuma - itt a 'Humanity Transcends' című dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.