Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [4. rész]


2015-06-21

Ezúttal egy pionír folk metal banda egyik klasszikusát tesszük közzé. Íme a '90-es évek egyik legalulértékeltebb zenekara:

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 4. rész

SKYCLAD - 'Inequality Street'

A brit Skyclad egyértelműen a folk metal zene zászlóvivőjeként tartható számon. Az 1990-ben alakult csapat mindeddig 12 nagylemezt adott ki. Eleinte (2001-ig) Martin Walkyier énekes vezette a felállást, de később a ritmusgitáros, Kevin Ridley vette át a mikrofont.
Az 'Inequality Street' című szám a Skyclad 1996-os 'Irrational Anthems' albumán szerepel, ami kereskedelmi szempontból a banda legsikeresebb, legismertebb kiadványa, köszönhetően a szóban forgó single-dalnak. A Skyclad - a promóció keretében - annak idején részt vett a Black Sabbath brit 'Forbidden' turnéján, mint elsőszámú előzenekar.
A Skyclad eredeti felállása legutóbb 2009-ben adott ki stúdióalbumot, de a korábbi frontember, Martin Walkyier később létrehozta a saját nevével fémjelzett (Martin Walkyier's Skyclad) együttest, ami rendszeresen turnézik a régi klasszikusok előadásával.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [4. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás