Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [6. rész]


2015-06-28

Mai dalunkkal azt szeretnénk prezentálni, hogy az extrém zenei színtéren is születnek rendkívüli alkotások. Íme egy avant-gárd mestermű Japánból!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 6. rész

SIGH - 'The Transfiguration Fear'

Az 1990-ben alakult tokiói Sigh együttes 2012 márciusában adta ki (Candlelight Records) nagysikerű kilencedik stúdióalbumát, az 'In Somniphobia'-t. A lemezen a banda védjegyeinek számító elemek hallhatók: a heavy metaltól kezdve, a klasszikuson, a jazzen és az indiai népzenén át, egészen a Stockhausen-ig és Xenakis-ig, mindenféle műfaj fellelhető.
"Egy valódi zenei rémálom - ami valahol a valóság és képzelet között fekszik -, melyet a rajongók érthető módon a szívükbe zártak, mivel minden tekintetben banda legkeményebb, legijesztőbb és legőrültebb albuma született meg" - dicsekedett az 'In Somniphobia' kapcsán a frontember, Mirai Kawashima, akit  Satoshi Fujinami basszusgitáros (korábban dobos), You Oshima gitáros, Dr. Mikannibal szaxofonos énekesnő, valamint Junichi Harashima dobos kísér a bandában.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [6. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás