Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [8. rész]


2015-07-05

Y ahora para algo completamente diferente!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 8. rész

RODRIGO Y GABRIELA - 'Hanuman'

Az eredetileg Mexikóvárosból származó duó két tagja, Rodrigo Sanchez és Gabriela Quintero egy helyi, Tierra Acida nevű heavy metal bandában kezdték karrierjüket. Ennek az underground körökben sikeres zenekarnak több mint 7 évig volt tagja Rodrigo és Gabriela.
"Mint a legtöbb mexikói fiatal, mi magunk is az amerikai metal bandák befolyása alatt álltunk - ilyen a Megadeth, a Metallica, a Pantera, vagy akár a Sepultura" - nyilatkozta Gabriela. "A Tierra Acida egy teljes értékű banda volt, ahol Rodrido volt a hörgős frontember".

A mára világsztárokká avanzsált Rodrigo Y Gabriela eddig öt stúdióalbumot, három koncertlemezt és egy EP-t adott ki. A páros számos neves előadóval és zeneszerzővel működött közre; ilyen volt például a veterán filmzeneszerző, Hans Ziller, vagy a The Cult dobosa, John Tempesta. A duó többek közt a Metallica figyelmét is felkeltette: Robert Trujillo basszusgitáros rendszeresen zenél vendégként az együttes koncertjein.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [8. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás