Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [11. rész]


2015-07-15

A mai dalról elég ha előzetesképpen csak annyit árulunk el: többmillióan ismerik és szeretik világszerte...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 11. rész

QUEENSRŸCHE - 'The Needle Lies'

A Queensrÿche eredeti felállása négy Grammy-jelölést és több mint 20 millió eladott lemezt tudhat maga mögött. Az 1988-as 'Operation: Mindcrime' albumot a kritikusok olyan remekművekhez hasonlítják, mint a The Who 'Tommy'-ja, vagy a Pink Floyd klasszikusa, a 'The Wall'. Ezen albumnak köszönhetően a Queensrÿche világszerte adott teltházas bulikat, és hozta el több mint 46 országba a progresszív metal műfajt.

Az 'Operation: Mindcrime' albumot a Queensrÿche zenekar főművének szokás tartani, a legtöbben ezzel az albummal azonosítják az együttest. Ez a lemez hozta meg számukra az áttörést is, miután az Egyesült Államokban aranylemez, majd 1991-ben platinalemez lett. Az albumról kimásolt 'Eyes of a Stranger' a 35., míg az 'I Don't Believe in Love' a 41. lett a mainstream rock-listán (ez utóbbit Grammy-díjra is jelölték). Az album a Billboard-listán az 50. helyig jutott. Az albumot a Kerrang! magazin 'Minden idők 100 legnagyobb heavy metal-albumainak' listáján a 34. helyre sorolta.

A banda egykori énekese, Geoff Tate nemrégiben önálló bandát alapított Operation: Mindcrime néven - ez a projekt 2015 szeptemberében debütál.

 

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [11. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás