Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [13. rész]


2015-07-22

Talán sokan elfelejtették már, milyen az eredeti gothic metal zene; pláne hogy a közelmúltban meglehetősen elhanyagolódott ezen műfaj "true" vonala. Na most ezt szeretnénk némileg kompenzálni.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 13. rész

SENTENCED - 'Noose'

A Sentenced kétségkívül a gothic / death-doom műfaj egyik zászlóvivő bandája volt; habár kezdetben - hasonlóan a Paradise Lost-hoz és az Anathemához - ők is elsősorban death metalban utaztak. A csapat áttörést hozó lemeze az 1995-ös 'Amok', illetve az egy évre rá megjelent 'Down' volt.

A 'Down' albumon (amin a 'Noose' című single is szerepel) véglegessé forrott a Sentenced hangzása - ehhez pedig nagyban hozzájárult az is, hogy közvetlenül ezen lemez felvételei előtt érkezett a bandába Ville Laihiala énekes, aki révén még dallamosabb irányt vett zenéjük.

Habár a Sentenced (a 2006-os feloszlásig) még négy nagylemezt kiadott a 'Down'-t követően, sokan mégis ezt a korongot tartják a banda legjobb munkájának. Az album számos magazinban (Rock Hard, Metal Hammer), eladási és lejátszási listán végzett első helyen; az együttes pedig még nagyobb sikereket aratott a megjelenést követő promóciós világkörüli turné során.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [13. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás