Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [17. rész]


2015-08-05

Skandináv rock- / metalzene rajongóknak kötelező, másnak szintén erősen ajánlott a mai dal!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 17. rész

ROYAL HUNT - 'Message To God'

Skandinávia egyik legsikeresebb metalbandája 1997-ben adta ki az azóta klasszikussá vált koncept-albumot, a 'Paradox'-ot. Olyan híres magazinok, mint a Metal Hammer, a Burrn, a Break Out, a Classic Rock vagy a Metal Edge, egyöntetűen a '90-es évek egyik legmeghatározóbb albumának tartják ezt az anyagot.

A koppenhágai banda negyedik albumát - ami a második volt D.C. Cooper énekes közreműködésében - teljes egészében a billentyűs / zenekarvezető André Andersen szerezte. Tulajdonképpen a Royal Hunt ezzel a lemezzel járatta csúcsra védjegyévé vált dallamos / szimfónikus / neo-klasszicista progresszív metal zenéjét.

A 'Message To God' című single kislemez formájában is megjelent, a Majestic Entertainment gondozásában. A dal tökéletesen tükrözi a teljes 'Paradox' album hangulatát, mind zenei, mind dalszövegi tekintetben (ez utóbbi Isten létezésének jogos megkérdőjelezése köré épül).

A 'Paradox' 2011 márciusában kiadásra került bakeliten is, a Night of the Living Vinyl Records gondozásában; 2008-ban pedig megjelent a 'Paradox II: Collision Course' című folytatás, amin már a későbbi énekes, Mark Boals hangja hallható.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [17. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás