Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [22. rész]


2015-08-26

"Ha színész vagy, Hollywoodba akarsz menni; ha zenész, akkor Nashville-be."

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 22. rész

RICHIE SAMBORA - 'Ballad Of Youth'

A Bon Jovi-bandából ismert gitáros / dalszerző, Richie Sambora 1991-ben adta ki első szólóalbumát (ekkor az alap-zenekar épp egy másfél éves szünetet tartott). A 'Stranger In This Town' egy erős blues-hatású dallamos hard rock lemez, melyen maga Richie énekel és gitározik, illetve Bon Jovi-beli bandatársai (Tico Torres dobos, David Bryan billentyűs), valamint Tony Levin basszer zenél.

A 'Stranger In This Town' több dalát - köztük a single-ként funkcionáló 'Ballad Of Youth'-t - Sambora a '80-as évek közepén szerezte, egykori klub-bandája, a Shark Frenzy színeiben. Másik érdekessége az albumnak a 'Rosie' című szám, ami eredetileg a Bon Jovi klasszikus 'New Jersey' lemezére került volna fel, de a kiadó - stílus-eltérésre hivatkozva - nem engedélyezte az ilyesfajta megjelentetést; ettől függetlenül több Bon Jovi-koncerten is előadta a dalt a két zenekarvezető. A 'Stranger In This Town'-on nem mellesleg vendég-szerepel Eric Clapton is, aki egy gitárszólóval járult hozzá a 'Mr. Bluesman' című szerzeményhez.

Annak ellenére, hogy Richie bemutatkozó szólólemeze viszonylag jól teljesített az amerikai (#36) és a brit (#20) toplistákon, a Bon Jovi-fanok és a kritikusok nem különösebben rajongtak a blues-os hangvételű, gitár-orientált muzsikáért.

Sambora következő szóló-anyaga (1998 - 'Undiscovered Soul') hét évvel később jelent meg; a következő önálló lemezre (2012 - 'Aftermath Of The Lowdown') azonban már 14 évet kellett várni. A gitáros 2014 óta nem tagja a Bon Jovi-nak; így jelenleg újabb szólóalbumán dolgozik, szintén zenész barátnője, Orianthi közreműködésében.

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész, 17. rész, 18. rész, 19. rész, 20. rész, 21. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [22. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás